Triac Carbon Skate 550x90

Uusivirta ja Saarinen Lapponia-hiihdon avauspäivän voittajat

Risto Uusivirta ja Ari Luusua hiihtivät Lapponian melkein juhlapuvuissa. Kuva: Lapponia-hiihto

Risto Uusivirta ja Ari Luusua hiihtivät Lapponian melkein juhlapuvuissa. Kuva: Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihto sai maanantaina historiaansa kaksi uutta osakilpailuvoittajaa, kun Risto Uusivirta vei miesten ja Aino-Kaisa Saarinen naisten kilpailun nimiinsä.

Keimiön Kiekerön 60 kilometrillä miesten kakkonen oli Ari Luusua ja kolmas Anssi Pentsinen. Naisten kakkonen oli Sini Alusniemi ja kolmas Hennariikka Rahkola.

Uusivirta koki olonsa yllättävän tuoreeksi SM-kisojen 50 kilometrin jälkeen. Hän jätti lopulta Luusuan 13,7 sekunnin päähän ja sai tuulettaa ensimmäistä osakilpailuvoittoaan.

- Helpoilla osuuksilla, kun hiihdettiin kovaa, tuntui raskaalta. Lopun nousuosuuksilla tuntui helpolta. Vähän meinasin jäädä tuossa loppupätkällä, jouduin hiihtämään Arin ja Anssin kiinni. Onneksi pääsin siihen mukaan. Kolmena edellisenä vuonna olen yrittänyt voittaa ja en siinä ole onnistunut, mukava on voittaakin välillä täällä. Huominenkin voi olla pitkä matka jos sattuu sippaamaan, Uusivirta sanoi.

Luusua osoitti loppukilometrillä tuloksellista taktikointia tiimikaverinsa Uusivirran kanssa ja pystyi lopulta nujertamaan Pentsisen loppukirissä.

- Alku oli tahmea. Loppuratkaisuissa Anssi aloitti vedon, minä ja Risto pystyimme vastaamaan. Puolitoista kilometriä ennen maalia Anssi nosti selän pystyyn ja sanoin Ristolle, että mene vetämään. Kun Risto meni ja minä olin kakkosena, oli pakko lyödä vähän jarruja ja päästettävä Risto irti. Joukkuetaktiikka puri tänään täydellisesti, Luusua tuumi.

Saarinen oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Alusniemi hävisi lähes neljä minuuttia.

LapponiaSaarinenAino-Kaisa Saarinen aikoo palautella salmiakin voimalla. Kuva: Lapponia-hiihto

- Oli sellaista kuten sanottiin, että rento fiilis. Alun jälkeen tuli sellaiset mukavat porukat, hyvällä vuorovedolla päästiin hiihtämään. Ihan vauhdikkaasti edettiin. Tuntui hyvältä, ei tullut kramppeja eikä väsymystä. Tuntuu, että syön vähän salmiakkia, Saarinen kertoi palautumisreseptistään seuraavan päivän hiihtoon.

Alusniemelle jäi vähän harmiteltavaakin.

- Käsissä tuntui eilinen SM-kisojen 30 kilometriä, eihän se ole sama kuin tuoreena lähtisi. En ollut tänään ehkä ihan tyytyväinen. Ehkä Himmelriikin Hiihto on täällä mieluisin, se on kivan kaksijakoinen, kun nousu on selätetty, se on aika laskuvoittoinen, Alusniemi sanoi.

Lapponia-hiihto jatkuu tiistaina Himmelriikin Hiihdolla, jossa pisin matka on 50 kilometriä.

Tulokset 1. päivä, hiihtotapa vapaa

Miehet pitkä 60 km

1) Risto Uusivirta Napapiirin Kuljetus Oy 2.53.12.1, 2) Ari Luusua Napapiirin Kuljetus Oy 2.53.25.8, 3) Anssi Pentsinen Kotivuorisport.fi 2.53.27.0, 4) Kari Varis KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 2.53.58.3, 5) Vesa Kallio KOLSTRÖM NOSTALGIA 120 2.54.01.7.

Naiset pitkä 60 km

1) Aino-Kaisa Saarinen Napapiirin kuljetus Oy 3.00.46.7, 2) Sini Alusniemi kotivuorisport.fi 3.04.29.3, 3) Hennariikka Rahkola Napapiirin Kuljetus Oy 3.09.09.3, 4) Kamila Borutova Team Sportia Äkäslompolo CAN 3.25.26.5, 5) Terttu Lappi kotivuorissport.fi 3.26.38.0.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama