Triac Carbon Skate 550x90

Ylläs-Levi vei kestävyysurheilu.fi:n iskuryhmän sydämet

Kestävyysurheilu.fi:n agentit totesivat Ylläs-Levin uskomattoman upeaksi unelmahiihtoreitiksi. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Kestävyysurheilu.fi:n agentit totesivat Ylläs-Levin uskomattoman upeaksi unelmahiihtoreitiksi. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Kestävyysurheilu.fi:n uskollisten lukijoiden tiimi kävi testaamassa Ylläs-Levin hiihtomaratonin ja meininki oli kohdallaan. Tästä mallia ja ensi talvena mukaan letkaan!

Kaikki alkoi syöpätautien harkasta kun sytostaattihoitojen nimet menivät Miikalla yli hilseen.

Niinpä hän päätti heittää Maijalle vähän small talkia: Ajateltiin lähteä Roopen kanssa Ylläs-Levi hiihtoon.
Maija: Lähen mukaan ja mun seikkailijasisko Ainokin varmasti lähtee.

Tuosta pari tuntia eteenpäin ja asiat oli lyöty lukkoon ja viimeistely pitkää rutistusta varten saattoi alkaa. Matkaseurueeseen värvättiin lisäksi tiimimme kärkihiihtäjä Markus ja fluorivoiteiden kanssa ensiaskeleistaan asti lätrännyt huoltaja Jussi.

Ylläs-Levi on uusi 67 km hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Ensimmäinen virallinen kisa järjestettiin 2016. Tänä vuonna tapahtuma oli pitkien hiihtojen Visma Ski Classics –sarjan päätöskisa. Kyseinen sarja on pitkän matkan hiihdon maailmancup, jossa on 12 osakilpailua Euroopassa ja yksi Kiinassa. Kilpailu televisioitiin suorana lähetyksenä.

Matkasimme Leville kisaa edeltävänä iltana. Mökillä viimeistely oli tiukkaa rutiinia ja tiimin huoltopäällikkö Jussi jakoi voiteluohjeita. Tällit saatiin nopeasti kohdalleen ja koko tiimi painui luottavaisena iltatankkaukseen.

ylläslevijussiVoitelijalla riittää hommaa, kun hiihtäjät keskittyvät tankkaukseen. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Kovasta yrityksestä huolimatta finanssipuoli ei sallinut voitelurekan hankkimista. Tällä kertaa logistiikkapuolella pidemmän korren veti Passat. Ongelmia ei esiintynyt, vaan voitelu Passatissa sujui luontevasti, vaikka koko voitelutiimi ei mahtunut yhtä aikaa hommiin. Muiden tiimien hulppeat voitelurekat eivät siis herättäneet meissä kateutta.

ylläslevipassatYlläs-Levistä selviää rekkaa pienemmälläkin huoltoautolla. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Kisa-aamu klo 5.45. Lottokone käyntiin. Arvonnan perusteella oikea purkki liisterin päälle. Vielä puurot alas, tiukka spekulaatio kisasta ja autolla Ylläkselle edelleen tärkeää spekulointia jatkaen. Myös nilkkatunnistimet olivat suurimmalla osalla tässä vaiheessa vielä tallella. Suksia kukaan ei tietenkään muistanut merkata ohjeiden mukaisilla tarroilla, mutta kisajärjestäjien lempeys oli unohduksessamme mieltä lämmittävää. Mieltä ja poskipäitä lämmitti myös kisasää. Aamun yhdeksän asteen pakkanen laski pian nollan tuntumaan. Auringonpaiste kirkkaan siniseltä taivaalta oli juuri sitä mitä Taivaan huoltopäälliköltä oli tälle päivälle tilattu. Suksitesti oli menestys ja huoltopäällikkö sai satavarman jatkopestin.

Startti klo 9.00. Eliittihiihtäjämme Miika ja Markus starttasivat kärkikahinoista rinnallaan maailman luokan hiihtäjät mukaanlukien Krogh, Gjerdalen ja Eliassen. Aino, Maija ja Roope lähtivät muutama sata hiihtäjää taaempaa ja saivat ensimmäisillä kilometreillä tuntea massahiihdon hurmaa ohituskaistaa suksien.

Alkumatkan hurjat nousut tuntureiden huipuille otti ylpeimmiltä luulot pois. Viimeistään Kukas-huipun hulppeat maisemat antoivat euforian tunteen niille, jotka kerkesivät näkymiä ihailemaan. Ainakin huoltopäälikkö Jussi kerkesi tovin jos toisenkin pönöttämään tunturin päällä viimeisiä tiimiläisiämme odotellen.

ylläslevitunturiYlläs-Levin maisemista on vaikea pistää paremmaksi. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Armoton hapotus klo 12.04.

Noutaja klo 12.45. Juottopisteellä Aino ei enää pysty vastaamaan huoltajan kysymyksiin. Tietoisuus maailman menosta sumentunut, silti päämäärä kirkkaana mielessa. Silti mielen syvimmissä sopukoista nousee tunne mahtavista olosuhteista ja hienosta tapahtumasta. Periksi ei anneta.

Uusi nousu ja loppukiri klo 12.50. Järjästäjien erinomainen ja toimiva kisahuolto teki tehtävänsä. Matkalla oli tasaisin väliajoin huoltopisteitä, joissa oli tarjolla pientä energiapurtavaa, urheilujuomaa ja kannustusta. Lopun tasatyöntöpätkillä suksi kulki ja meno oli nautinnollista. Aurinko paistoi ja kirittäjiä riitti viimeiselle kilometreille.

Tiimiläiset maalissa klo 12.30-14.04. Maalisuora oli rakennettu Levi-keskuksen kadulle ja loppukiriä vauhditti yleisön kova kannustus. Kilpailun reitti oli upea ja järjestelyt toimivat moitteetta. Tästä keväisestä hiihtokoitoksesta aiomme tehdä perinnereissun!

ylläslevitiimiHyvällä porukalla hymyilyttää matkan jälkeenkin. Kuva: kestävyysurheilu.fi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama