SWIX F4 Premium 550x90

Uusivirta ja Saarinen ensimmäistä kertaa Lapponian voittajiksi

Risto Uusivirta (vas.), Aino-Kaisa Saarinen (kesk.) ja Ari Luusua. Kuva: Lapponia-hiihto

Risto Uusivirta (vas.), Aino-Kaisa Saarinen (kesk.) ja Ari Luusua. Kuva: Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihdossa nähtiin 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaksi uutta kokonaiskilpailun voittajaa, kun Napapiirin Kuljetus Oy:tä edustaneet Risto Uusivirta ja Aino-Kaisa Saarinen veivät voitot.

Saarinen oli naisten nopein myös päätöspäivänä 80 kilometrin mittaisella Karra Huikosella, Uusivirta oli miesten kilpailun toinen Ristomatti Hakolan jälkeen. Hakola voitti myös tiistaina, mutta jätti ensimmäisen osakilpailun hiihtämättä.

- Hyvä fiilis, aikaisempina vuosina en ole pystynyt palkintosijoille nousemaan ja nyt pystyin voittamaan, hyvälle maistuu. Välipäivä oli tehnyt tehtävänsä, tänään oli tosi helppoa hiihtää. Pelin henki oli, ettei itse tarvinnut vetää oikeastaan ollenkaan. Lopussa olin sen verran hyvävoimainen, että päätin lähteä kokeilemaan. Aivan ei vauhti Hakolalle riittänyt, mutta muut siinä tipahti, Uusivirta sanoi.

Hakolan kirivoittoja on nähty kotimaisissa kisoissa Kontiolahden SM-viikonlopusta lähtien.

- Vaikka kuinka hiljaa menisi 80 kilsaa, jossain kohtaa alkaa uuvuttaa. Aika vähissä oli energiat viimeisellä 15 kilsalla, mutta sieltä tultiin vaan maaliin. Kilometri ennen maalia Uusivirran Risto karkasi ja alkoi vähän luotto horjua, että saanko kiinni. Jostain löytyy aina sen verran vääntöä pakarasta, että sain kiinni, Hakola tuumi.

Lapponia2Ristomatti Hakola voitti päätösosakilpailun. Kuva: Lapponia-hiihto

Saarinen iloitsi ensimmäisestä Lapponiastaan.

- Yllättävän hyvässä fiiliksessä maaliin. Hyvin kyllä jaksoin lopussa vielä iskeä, kyllä se jalka nousi. Ehkä kuitenkin tiistainen alun kauheuden jälkeen oli kaikista mukavin. Kun on ihan hyvässä kunnossa, kivahan täällä on hiihtää. Tänne pitää tulla uudestaan, Saarinen sanoi iloisena.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama