Triac Carbon Skate 550x90

Mona-Lisa Nousiainen vaihtaa valmentajaa

Mona-Lisa Nousianen siirtyy Toni Roposen valmennukseen. Kuva: NordicFocus

Mona-Lisa Nousianen siirtyy Toni Roposen valmennukseen. Kuva: NordicFocus

Maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen vaihtaa valmentajaa. Nousiainen siirtyy Toni Roposen valmennukseen, jonka alaisuudessa ovat myös Matti Heikkinen ja Riitta-Liisa Roponen.

Viimeiset vuodet ovat olleet Nousiaiselle haastavia ja Lahden MM-vuosi päättyi kovaan pettymykseen jo ennen MM-kilpailuja helmikuun alussa.

– Olen ollut kauden aikana todella väsynyt ja kevään olen miettinyt, että tarvitsen muutosta, jotta pääsen koviin tavoitteisiini olympiavuonna. Olen keskustellut paljon Tonin kanssa valmennuksesta ja vakuutuin hänen ajatuksistaan minun suhteeni. Olen helpottunut, että päätös tuli ajoissa ja harjoittelu kohti olympialaisia voi alkaa loman jälkeen toukokuun alussa, sanoo Nousiainen.

Nousiainen oli aikoinaan 2000-luvun alussa Toni Roposen valmentamassa nuorten maajoukkueessa.

– Olen seurannut Monan harjoittelua sivusta vuosikausia ja tiedän todellakin hänen kykynsä ja erikoislahjakkuutensa, jotka valitettavasti ovat jääneet hyödyntämättä viime vuosina. Tulen muuttamaan Monan harjoittelussa monia asioita, mutta oleellista on, että hänen todelliset vahvuudet saadaan esille oikein optimoidulla harjoittelulla. Olen innoissani uudesta projektista ja en olisi lähtenyt tähän projektiin mukaan jos en uskoisi menestykseen olympiakisoissa sanoo, Toni Roponen.

Nousiainen on voittanut urallaan tähän mennessä yhden maailmancupin osakilpailun.

-Kestävyysurheilu.fi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama