SWIX F4 Premium 550x90

Yli 12 000 osanottajan hiihtomaraton lauantaina Norjassa – Krista Pärmäkosken nimi lähtölistoilla

Skarverennet kerää hiihtoladuille yli 12 000 ihmistä. Kuva: Skarverennet

Skarverennet kerää hiihtoladuille yli 12 000 ihmistä. Kuva: Skarverennet

Maailman suurimpiin hiihtomaratoneihin lukeutuva Skarverennet suksitaan lauantaina Norjan vuoristossa puolimatkassa Oslon ja Bergenin väliä. Mukaan on ilmoittautunut 12 000 hiihtäjää tapahtumaan, joka on monelle norjalaiselle talvikauden päätöstapahtuma.

Skarverennetissä on sarjat sekä kilpailijoille että nautiskelijoille. Hiihtäjät kuljetetaan lähtöpaikkaan Finseen junilla, sillä paikalle ei mene tietä. Finsestä hiihdetään 37 kilometriä maaliin Ustaosetiin vapaalla tyylillä.

Tapahtuman paisuttua massiiviseksi järjestäjät ovat rakentaneet toisen lähtöpaikan Haugastøliin, jonne pääsee myös autolla ja josta hiihdetään 25 kilometriä Ustaosetissa sijaitsevaan maaliin.

Kilpasarjassa on suuri määrä Norjan ja maailman kärkihiihtäjiä. Miesten puolella ilmoittautuneissa ovat muun muassa Toni Livers, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Andrew Musgrave ja Pål Golberg.

Naisten kilpailun osanottajien joukosta löytyvät muun muassa Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Seraina Boner sekä Tiril ja Lotta Udnes Weng.

Suomalaisia mukaan on ilmoittautunut muutamia, heidän joukossaan muun muassa Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski on ollut kuluvan viikon ajan Norjan Lillehammerissa testaamassa suksiaan ensi kautta varten.

Viime vuonna Skarverennetin voittoihin hiihtivät Sveitsin Toni Livers ja Norjan Therese Johaug.

Skarverennetin lähtölista

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama