Triac Carbon Skate 550x90

Tour de Vuokatti testasi hiihtäjien taitoja ja ylämäkikuntoa

Tour de Vuokatin nousussa on Tour de Skin loppunousun henkeä. Kuva: Tour de Vuokatti

Tour de Vuokatin nousussa on Tour de Skin loppunousun henkeä. Kuva: Tour de Vuokatti

Tour de Vuokatin kaksipäiväisessä kilpailussa hiihdettiin perjantaina prologi, jonka tulosten mukaan startattiin takaa-ajolähtönä Vuokatinvaaran nousuun.

Nuorten sarjat keräsivät mukavasti osanottajia ja taso oli kova. Talvikauden päätteeksi hiihtäjiä testattiin monipuolisesti: 1,9 kilometrin pituisen prologin reitti kiersi osin skicross-radalla, jossa suksenhallintataidot, tarkkuus ja rohkeus pääsivät esille. Lauantai takaa-ajon reitti puolestaan oli yhtä nousua, kun lähtö sijaitsi Vuokatinvaaran juurella ja maali huipulla. Nousumetrejä kertyi noin viiden kilometrin matkalla 170.

Nuorissa kilpailussa oli tarjolla sarjoja 14-20-vuotiaille. Omien sarjojensa voittajina Vuokatinvaaran huipun saavuttivat Tuomas Ruuskanen (M14), Valtteri Pennanen (M16), Petteri Koivisto (M18), Tuukka Invenius (M20), Hilla Niskanen (N14), Vilma Ryytty (N16), Jonna Pakola (N18) ja Eveliina Piippo (N20). Yleinen sarja ei vielä ensimmäisellä järjestelykerralla saavuttanut suurta suosiota, kun miesten sarjaan osallistui kaksi hiihtäjää ja naisiin ei yhtään. Miehissä nopein oli Iiro-Mikko Harju.

Koko kilpailun kovinta vauhtia piti 18-vuotiaiden sarjan voittanut Petteri Koivisto.

- Tämä oli mukava tapa päättää kausi, kun pääsi kokeilemaan uudenlaista kisaformaattia, sanoi Koivisto. Hän suunnitteli hiihtävänsä sunnuntaina sadan kilometrin lenkin ennen parin viikon lomajaksoa.

- Kisasta teki erityisen rankan lumi- ja räntäsade. Jatkamme ensi keväänä, prologi vaihtuu 100 m sprinttiin, mutta takaa-ajo säilyy samana eli vaaran päälle formulalähdöillä, kertoi tapahtuman tiedottaja Ann-Mary Ähtävä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajat sekä Vuokatti Sport Club ry.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama