Triac Carbon Skate 550x90

Northug Islannissa, Kläbo Norjassa ja Iversen Huippuvuorilla – maajoukkuemiehet jaksavat vielä hiihtää kilpaa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Toukokuu on ovella, mutta norjalaiset jaksavat vielä kilpailla maastohiihdon puolella. Etenkin maajoukkuehiihtäjät näyttivät ettei kunto ole kadonnut vielä, vaikka uusi harjoituskausi kolkuttaa jo oven takana.

Petter Northug otti lauantaina voiton Islannissa Fossavatn Ski Maratonilla, kun hän voitti loppukirissä 50 kilometrin jälkeen Runar Mathisenin. Kirivoitto irtosi, vaikka ennen starttia hiihtäjä kertoikin, ettei tiedä laduista mitään eikä kuntokaan ole enää "hiphurraa".

- Nyt minulla on yksi startti Islannissa ja yksi voitto. Sataprosenttinen onnistuminen, Northug kertoi omalla tv-kanavallaan ja kehui saaneensa palkinnoksi kauden ensimmäisen mitalin.

- Hyvä lopettaa kausi tähän. En ole koskaan hiihtänyt kilpaa näin myöhään keväällä, väsynyt Northug kertoi.

Kauaa Northug ei ehdi huilata, sillä olympiakauden ensimmäinen leiri alkaa jo ylihuomenna Sjusjöenissä.

Mosjöenissä Keski-Norjassa kilpailtiin showhiihtotapahtuma Bysprinten, jossa Johannes Hösflot Kläbo oli vahvin. Kilpailussa hiihdettiin sekä sprinttiä että 100 metrin supersprinttiä. Sprintissä Kläbo peittosi Anders Glöersenin ja supersprintissä olympiavoittaja Ola Vigen Hattestadin. Naisissa molemmat sprintit voitti Mari Eide.

Huippuvuorilla hiihdettiin Svalbard Ski Marathon, jossa voittajiksi lykkivät Emil Iversen ja Ragnhild Haga. Huippuvuorilla hiihti lähes 1000 hiihtäjää.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama