SWIX F4 Premium 550x90

Marit Björgen ja Therese Johaug harjoittelevat yhdessä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Marit Björgen on harjoitellut yhdessä Therese Johaugin kanssa. Johaug on tällä hetkellä 13 kuukauden kilpailukiellossa viimesyksyisen dopingkärynsä johdosta.

Kilpailukiellosta johtuen Johaug ei saa osallistua maajoukkueen toimintaan, mutta säännöt eivät estä urheilijoita harjoittelemasta Johaugin kanssa maajoukkueleirien ulkopuoella.

- Olen tehnyt muutamia lenkkejä Theresen kanssa täällä Oslossa, kertoo Björgen Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

NRK:n tietojen mukaan naiset ovat tehneet yhdessä pitkiä ja rauhallisia harjoituksia.

- Therese on tehnyt harjoituksissa hyvää työtä. Hänen kunnostaan ei tarvitse olla huolissaan, Björgen vahvistaa.

Lahden MM-kilpailuissa palkintopöydän putsannut Björgen toivoo, että Johaugin tapaus käsiteltäisiin urheilun vetoomustuomioistuimessa CAS:ssa mahdollisimman pian. Hän myös toivoo, ettei tuomio pitenisi.

- Toivon, että Therese on lähtöviivalla marraskuun lopussa, Björgen sanoo.

Samaan aikaan Björgen jatkaa itse harjoittelua kohti uransa viimeisiä olympialaisia. Kevät on ollut Norjassa yhtä viileä kuin Suomessakin. Holmenkollenilla on satanut lunta ja Björgen on käynyt jopa hiihtämässä. Äitinä olo on pakottanut hänet tehokkaampaan ajankäyttöön ja täten yksittäisistä harjoituksistakin pitää saada enemmän irti.

- Minun täytyy rytmittää päivä hyvin levon ja rasituksen suhteen. Ja tekemäni harjoitukset tulee olla laadukkaita, kertoi Björgen.

-Juho-Veikko Hytönen

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama