Triac Carbon Skate 550x90

Kisayleisö tyytyväinen MM-Lahdessa - kaupunkiseudulle suuret talousvaikutukset

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Lahden MM-hiihtojen Hiihtoliitolle koituneet tappiot olivat pääpuheenaihe torstaina, kun liitto kertoi MM-kilpailujen vaikutuksista ja talousluvuista. Muilla indikaattoreilla mitattuna kilpailut olivat onnistuneemmat.

Hiihtoliitto julkisti urheilumarkkinoiden tiedon välittä Sportcalin tutkimustuloksia, joiden mukaan 96 prosenttia Lahden MM-hiihtojen katsojista olivat tyytyväisiä kokemaansa.

- Teimme tietoisen valinnan muuttaa koko toimintakulttuuria. Kilpailu kuluttajien vapaa-ajasta on yhä kovempaa ja urheilutapahtumien kävijämäärät ovat olleet pitkään laskussa. Panostimme asiakastuntemukseen ja räätälöimme tapahtumakokemusta tutkimusten pohjalta, totesi Lahti2017:n pääsihteeri Janne Leskinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Tosin lipunmyynti jäi tavoitteessa. Alkuperäisen 250 000 sijaan kisoihin myytiin 180 000 lippua. MM-kisojen liikevaihto oli 20,6 miljoonaa euroa. Ennakoitua vaisumman lipunmyynnin lisäksi osa kustannuksista nousi ennakoitua suuremmiksi, mikä syvensi tappiota entisestään.

- Halusimme pitää kuluttajalippujen hinnat maltillisella tasolla, jotta kisat olisivat koko kansan tapahtuma. Ennakkolipunmyynti onnistui, mutta tapahtuman aikana myytiin selvästi vähemmän lippuja, kuin tutkimukset ja kyselyt olivat ennakoineet, totesi Leskinen.

Suuret talousvaikutukset, Lahden maine vahvistui

MM-kisoilla oli Lahden kaupungille ja alueelle suuri positiivinen merkitys niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin. Tapahtuman suorat taloudelliset vaikutukset ovat yli 25 miljoonaa euroa. 60 prosenttia kisakävijöistä tuli alueen ulkopuolelta ja noin viidennes ulkomailta. Peräti kolme neljästä kävijästä aikoo tulla Lahteen uudestaan.

Kaupungin maine kansainvälisten urheilutapahtumien järjestäjänä vahvistui. Lahti nosti sijoitustaan 17:llä sijalla Sportcalin ylläpitämällä kaupunkien välisellä ranking-listalla.

- Lahden kaupunki on pitkäjänteisesti panostanut talviurheilun edellytyksiin. Tapahtumien merkitys seudun elinvoiman vahvistamisessa ja aluetaloudessa on jatkuvasti kasvamassa. Hyvä maine tapahtumajärjestäjänä luo pohjaa tulevillekin kansainvälisille kisoille. Kaupunki on myös aktiivisesti mukana rakentamassa yhteistyötä tapahtumaosaamisen ja -liiketoiminnan viennille, kertoi Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta Hiihtoliiton tiedotteessa.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama