Triac Carbon Skate 550x90

Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Krista Pärmäkoski kilpailevat maailman hiihtotähtiä vastaan Norjassa heinäkuun kesätapahtumassa

Iivo Niskanen haastaa muita maailman huippunimiä heinäkuussa Norjassa. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen haastaa muita maailman huippunimiä heinäkuussa Norjassa. Kuva: NordicFocus

Heinäkuun lopussa Norjassa järjestettävä hiihtäjien kesätapahtuma Blinkfestivalen kerää kasaan kenties historiansa kovimman osanottajakaartin, kun suuri joukko maailman hiihtotähtiä osallistuu kaksipäiväiseen rullahiihtotapahtumaan Sandnesissa Stavangerin kaupungin liepeillä.

Suomalaisista mukaan ovat ilmoittautuneet Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Krista Pärmäkoski. Aiemmin Pärmäkoski kertoi olevansa mukana jo tulevan viikonlopun Holmenkollen Ski Showssa.

Heinäkuun 26.-29. järjestettävä Blink-festival kerää yhteen sekä Norjan että muun maailman tähtinimiä. Suomalaisten lisäksi kansainvälisistä nimistä mukaan ovat ilmoittautuneet Sergei Ustjugov, Alexander Panzhinsky, Teodor Peterson ja uransa lopettamisesta aiemmin kertonut Lukas Bauer.

Norjalaisista listoilla ovat muun muassa Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Sjur Röthe, Hans Christer Holund ja Anders Glöersen.

Naisista osanottonsa ovat vahvistaneet muun muassa Marit Björgen, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg. Kansainvälisistä nimistä tulossa ovat muun muassa Carlotte Kalla, Steffi Böhler, Nicole Fessel, Elizabeth Stephen, Natalia Matvejeva ja Julia Belorukova.

Blink-estivalenilla maastohiihtäjät kilpailevat Lysebotn Opp-ylämäkihiihtokilpailussa, 10 ja 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa ja sprintissä. Viikonlopun lajeihin kuuluvat myös rulla-ampumahiihto ja 60 kilometrin rullahiihtomaraton Blink Classics, jossa mukana on Visma Ski Classics-tallien edustaja.

Langrenn.com sivuston mukaan tapahtuman lopullinen osanottajalista ei ole vielä selvillä, joten mukana voidaan nähdä vielä muitakin kovia nimiä.

Ampumahiihdon puolella suomalaisista nähdään Mari Laukkanen.

-Juho-Veikko Hytönen

Tapahtumaan ilmoittautuneiden listaa on nähtävissä hiihtosivusto Langrenn.comissa.

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama