swix hf banneri

Ainutlaatuinen ajanottojärjestelmä auttaa hiihtäjiä ja ampumahiihtäjiä Imatralla

Imatran Ukonniemen enslumenlatu. Kuva: Imatran kaupunki

Imatran Ukonniemen enslumenlatu. Kuva: Imatran kaupunki

Imatran Ukonniemen stadionille rakennetaan ainutlaatuinen ajanotto- ja mittausjärjestelmä.

Ensimmäisenä maailmassa toteutettava projekti sisältää kokonaisuuden, jossa ovat mukana ajanotto, suoritteiden tilastointi, mittaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä sekä verkkokauppa.

EQ Timing - Self Timing - järjestelmä perustuu automaattitunnistukseen, jota voidaan hyödyntää muun muassa ensilumen ladun käytössä sekä rullahiihtoradalla. Palvelua voivat hyödyntää hiihtäjät ja ampumahiihtäjät aina harrastajista ammattiurheilijoihin. Palvelun toteuttavat yhteistyössä EQ Timing ja Biathlon Kurvinen.

Tietoa käyttäjille ja ylläpitäjille

Käyttäjät lunastavat ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmän ja verkkokaupan kautta kausi-, viikonloppu- tai päiväkortin. Ennakkoon kausikortin tilanneille toimitetaan luottokortin kokoinen ”passi”, johon palvelun toimintoja hyödyntävä tunnistin on integroituna. Kyseinen kortti voidaan personoida ja varustaa esimerkiksi käyttäjän omalla kuvalla. Kortteja voi lunastaa erikseen määritellyistä myynti- ja asiakaspalvelupisteistä etukäteen sekä kauden aikana.

Jokainen kausikortin lunastanut saa itselleen oman EQ-profiilin. Käyttäjä näkee omat tuloksensa kaikista kisoista ja tapahtumista, joissa EQ timing - järjestelmää on hyödynnetty. Käytännössä tietojen kerääminen tapahtuu radalla olevien ajanotto ja kontrollipisteiden kautta, jonka läpi hiihtäjät hiihtävät.

Järjestelmästä saadaan myös tietoa käyttäjien määrästä valitulla ajanjaksolla, mitä ikäryhmää käyttäjät edustavat ja montako kertaa ensilumen latu on kierretty. Informaatiota voidaan hyödyntää erilaisissa hyötyliikuntaan liittyvien vaihtoehtojen tarjonnassa, yleisessä kansanterveyden edistämisessä sekä liikuntaolosuhteiden edelleen kehittämisessä.

Järjestelmä helpottaa myös ensilumenladun valvontaa. Se tunnistaa onko hiihtäjä lunastanut käyttöoikeuden ensilumen ladulle. Hiihtäjän hiihtäessä kontrolliportin lävitse liikennevalo näyttää vihreää valoa, kun hiihtäjällä on mukanaan voimassa oleva kausi-, viikonloppu- tai päiväkortti. Muutoin liikennevalot ovat punaisella.

Leirikisojen järjestäminen helppoa

Rullaradalle ja ensilumenladulle sijoitetaan kuusi ajanottopistettä. Järjestelmä mahdollistaa viikko- ja leirikisojen nopean järjestämisen. Samoin yksittäinen harjoittelija saa harjoituksestaan halutessaan yksilöllisen palautteen. Urheilijan valmentaja pääsee myös analysoimaan oman ryhmän tai oman valmennettavan harjoitus- ja leirikisatietoja. Urheilijalle on oma profiili ja tiedot EQ-profiilissa.

Järjestelmä mahdollistaa 100 harjoittelijan yhtäaikaisen toiminnan radalla samanaikaisesti.

Ampumahiihtäljiltä mitataan penkalla käytetty aika

Ampumahiihdon osalta ovat käytössä samat ajanottopisteet ja palvelut kuin maastohiihdon puolella. Niiden lisäksi maastohiihdon ajanottopisteisiin lisätään ampumapenkan sisään- ja ulosmenopisteet. Kuusi ampumarataa varustetaan järjestelmään antamaan tarvittavat tiedot ampumapenkalta esimerkiksi ampuma-aika ja osumat.

Maastohiihdon tapaan järjestelmä mahdollistaa viikko- ja leirikisat, urheilijan oman harjoituspalautteen sekä valmentajan mahdollisuuden analysoida oman urheilijan ja ryhmän harjoitus- ja leirikisatietoja. Urheilijalle on oma profiili ja tiedot EQ-profiilissa. Järjestelmä mahdollistaa 50 ampumahiihtäjän yhtäaikaisen toiminnan hiihtoladulla ja ampumaradalla.

Järjestelmä palvelee ensilumen ladun käyttäjiä jo syksyllä 2017. Kesällä 2018 järjestelmää voivat hyödyntää myös rullahiihtäjät.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri