Triac Carbon Skate 550x90

Saarinen Aateli Racen maastojuoksun nopein: "Juoksu on aina ollut minun leipälajini"

Aino-Kaisa Saarinen ja Kaisa Mäkäräinen kävivät tiukan loppukirikamppailun Aateli Racen maastojuoksussa. Kuva: Touho Häkkinen

Aino-Kaisa Saarinen ja Kaisa Mäkäräinen kävivät tiukan loppukirikamppailun Aateli Racen maastojuoksussa. Kuva: Touho Häkkinen

Aino-Kaisa Saarinen oli vahvin Vuokatin Aateli Racen maastojuoksussa. Hän kellotti kolmen kilometrin reitin loppuajaksi 10.31,3 ja kukisti loppukirikamppailussa Kaisa Mäkäräisen sekunnilla.

- Tuntui että oli hyvä kulku ja paljon parempaa menoa kuin eilen prologissa. Juoksu on aina ollut minun leipälajini, hyväntuulinen Saarinen kommentoi.

Saarinen saapui Vuokattiin leirille sunnuntaina, mutta alkuleiri on hänen mukaansa mennyt väsymyksestä toipuessa.

- Olin pistänyt itseni vähän liian tiukille ja tuli sellainen olo, että olenko tosissani tulossa leirille lepäämään. Alkuleiri on mennyt aika paljon nukkuessa ja välillä kun on äitinä saanut olla vaan, niin vihdoin alkaa aivotkin pikkuhiljaa toimia.

Kaisa Mäkäräinen jatkoi eilisen prologin tapaan vahvaa menoa sijoittumalla maastojuoksussa toiseksi. Laura Mononen ei juoksuun startannut, joten Mäkäräinen on vahvasti kokonaistilanteen kärjessä.

- Eka kierros oli yllättävänkin hyvä ja tuntui, että toisella kierroksella pystyn varmaan vähän iskemään. Yritin panostaa nousuihin, kun alamäet juoksin tarkoituksella vähän varovasti. Olin ihan varma Aikun menessä viimeisessä alamäessä edelle, että hän karkaa kauas, mutta yllättävästi pystyin lyömään kantaan. Ei ollut kuitenkaan enää mitään mahkuja lopussa, Mäkäräinen sanoi.

Naisten rullahiihto takaa-ajokilpailu alkaa kello 11:45.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama