SWIX F4 Premium 550x90

Aateli Racen voittanut Mäkäräinen: "Hiihto ei tänään oikein maistunut"

Kaisa Mäkäräinen pääsi tuulettamaan Vuokatin Aateli Racen voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Kaisa Mäkäräinen pääsi tuulettamaan Vuokatin Aateli Racen voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen hiihti Vuokatin Aateli Racen voittoon. Mäkäräinen oli tiistain prologin nopein ja aamun maastojuoksun kakkonen. 10 kilometrin takaa-ajoon Mäkäräinen lähti kärkipaikalta ja piti sen lopulta maaliin asti.

- Hiihto ei tänään oikein maistunut, oli vähän vaikeaa. Ajatus oli, että rullaradalla kovaa, jotta saisi vähän sekunteja varastoon pitkää suoraa varten. Tiesin, että jos muut ei ota kiinni, siinä joutuu yksinään tekemään vastatuuleen kovan työn. Ja jos on isompi porukka takana, ne hiihtävät siinä helposti kiinni, Mäkäräinen avasi.

Hän pääsi matkaan 16 sekuntia ennen toisena startannutta Aino-Kaisa Saarista. Naisten ero maalissa pysyi lähes ennallaan, vaikka tilanteet vaihtelivat matkan aikana jonkin verran.

- Aikku pääsi vähän turhan lähelle rullaradan lopussa. Nukahdin siinä vähän. Vaaran nousun alla hän oli jo niin lähellä, että piti ihan tosissaan hiihtää nousun alkupätkä. Oltiin kuitenkin Jarmon (Punkkinen) kanssa sovittu, että hiihdetään sijoituksesta, ja kun sitä eroa tuli, niin en lopussa enää edes yrittänyt kaikkea. Tarkoitus oli säästää vähän loppuleirillekin, Mäkäräinen kertasi kilpailua.

Mäkäräisen kesän suunnitelmiin kuuluu pitkä viiden viikon leirijakso Keski-Euroopassa.

- Tämän viikon olen Vuokatissa ja ensi viikon vietän kotona Joensuussa. Sen jälkeen lähden pariksi viikoksi Anterselvaan sveitsiläisten leirille, jonka jälkeen omaa leiriä ja vähän lomaakin. Jarmo tulee vielä viimeiseksi kymmeneksi päiväksi mukaan katsomaan, että kaikki on pitkän leirijakson jälkeen vielä ok, Mäkäräinen kertoi kesäsuunnitelmistaan.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama