quantum banneri 2

Aateli Racessa toiseksi hiihtänyt Saarinen haluaa olla armollisempi itselleen

Aino-Kaisa Saarinen piti takaa-ajossa kakkossijansa. Kuva: Touho Häkkinen

Aino-Kaisa Saarinen piti takaa-ajossa kakkossijansa. Kuva: Touho Häkkinen

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui Vuokatin Aateli Racen kokonaiskilpailussa toiseksi. Hän oli tiistain prologissa viides, mutta nappasi aamun maastojuoksusta jo voiton. Takaa-ajoon hän starttasi toisena 16 sekuntia Kaisa Mäkäräisen perään. Ero maalissa pysyi naisten välillä lopulta lähes ennallaan.

- Juoksu oli tänään parasta, ja siihen olen todella tyytyväinen. Teemu Pasasen laskelmien mukaan tuli useilla sekunneilla uusi ennätys, mikä tietysti tarkoittaa tosi hyvää. Ihan hyvin jaksoi tämän viimeisenkin kisan puristaa loppuun asti. Eilen vähän laskeskelin, ettei Kaisan voitto vielä ole ihan taputeltu. Lähdin todellakin taistelemaan tähän päivään. Pienestä se jäi kiinni, pääasia että sai ehjän hyvän kilpailun, Saarinen kertasi päiväänsä.

Saarinen pääsi takaa-ajossa parhaimmillaan väliajoissa seitsemän sekunnin päähän Mäkäräisestä. Lopun Vuokatinvaaran nousussa Mäkäräinen kuitenkin osoitti olevansa vahvempi.

- Pistin kaiken peliin. Eilen vetelin vassulla ylös, niin nyt piti tarjota kuokkaa aika paljon. Pisti puuduttamaan, hän sanoi.

Saarinen on kamppailut edellisviikon äitiyden ja urheilun yhdistämisen haasteellisuuden kanssa.

- Taas tuli muistutus, että vaikka olenkin äiti, niin en voi vaatia itseltäni ihan mahdottomia. Pakko antaa itselle lupa olla välillä myös vähän huonompi. Viime viikko oli niin hirveä. Vielä eilen aamulla tuntui, että mitähän tästäkin vielä tulee, hän avasi.

Saarisen kesän ja syksyn suunnitelmiin kuuluu leireillä yhdessä maajoukkueen kanssa. Ennen maajoukkueen seuraavaa leiriä Ylläksellä hän aikoo pitää oman leirin Rovaniemellä valmentajansa Reijo Jylhän valvovan silmien alla.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri