SWIX F4 Premium 550x90

Heikkinen jakoi tunnustusta Luusualle: "Ari pisti kyllä kunnolla hanttiin"

Matti Heikkinen nousi takaa-ajossa Aateli Racen voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

Matti Heikkinen nousi takaa-ajossa Aateli Racen voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen oli vahvin Vuokatin Aateli Racen kokonaiskilpailussa. Hän oli tiistain prologissa toinen ja aamun maastojuoksussa 17:s. Takaa-ajoon Heikkinen starttasi seitsemäntenä 11 sekuntia kärjestä.

- Alussa oli se pieni ero, mikä piti hiihtää nopeasti kiinni, koska rullahiihdon luonteeseen kuuluu se, että peesietu on aika suuri. Yläkroppa toimii, mutta alakropassa on aika raskasta ja tukkoista. Yritin vain säästää mahdollisimman paljon tuohon loppuun ja hiihtää ainoastaan voitosta tänään, Heikkinen avasi taktiikkaansa.

Aateli Racen rullahiihto-osuudet kulkivat Heikkiseltä kärkivauhtia, mutta neljän ja puolen kilometrin maastojuoksussa hän joutui antamaan nopeimmalle 32 sekuntia tasoitusta.

- Juoksu kulki huonosti, mutta jos ei juokse niin ei voi olettaakaan että se kulkisi. Olen juossut todella vähän. Ylävartalon kanssa on tehty töitä, ja kaikkeahan ei voi kerralla kehittää. Mutta ne alueet mihin on keskitytty, ovat menneet eteenpäin, Heikkinen kertoi.

Heikkinen halusi nostaa takaa-ajokilpailusta esiin Ari Luusuan vahvan vedon. Luusua sijoittui lopulta kilpailun toiseksi vajaa viisi sekuntia Heikkiselle jääneenä.

- Ari hiihti todella hyvin, hyvä suoritus tuohon nousuun. Jaks avasi nousun alussa pellit, ja itse iskin siinä kohdassa missä alkoi näyttää sopivalta, noin puolessa välissä nousua. Ari pisti kyllä kunnolla hanttiin, vielä on minulla tehtävää, hän jakoi tunnustusta.

Heikkisen heinäkuu menee omien leirien merkeissä.

- Lauantai-iltaan asti olen Vuokatissa ja ensi viikon keskiviikkona lähden Ranskaan, josta heinäkuun lopulla siirryn Norjaan. Sen jälkeen vietän elokuun alussa kaksi viikkoa kotona, jonka jälkeen lähdemme Iivon kanssa yhteisleirille Norjaan, Heikkinen avasi suunitelmiaan.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama