Triac Carbon Skate 550x90

Uudella kotipaikkakunnallaan kilpaillut Luusua: "Tämä oli tosi hyvä kisa minulta"

Ari Luusuan nimikirjoitukset olivat kovaa valuuttaa Aateli Racen kakkossijan jälkeen. Kuva: Touho Häkkinen

Ari Luusuan nimikirjoitukset olivat kovaa valuuttaa Aateli Racen kakkossijan jälkeen. Kuva: Touho Häkkinen

Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusua sijoittui Vuokatin Aateli Racen kokonaiskilpailussa toiseksi. Tiukan vastuksen Vuokatinvaaran loppunousussa Matti Heikkiselle tarjonnut Luusua joutui lopulta taipumaan maalissa Heikkiselle vajaalla viidellä sekunnilla.

- Tiesin, että Matti on maailmanluokan ylämäkinousija, ei siihen hirveää taktiikkaa voinut luoda. Arvasin, että jossakin vaiheessa hän aukaisee pellit, ja niinhän siinä kävi että puolessa välissä lähdettiin. Kaikki muut tipahtivat, ja kun kaksi kolmasosaa noususta oli hiihdetty, tuntui että minähän kestän mukana. Mutta niin se maailmanmestari löi vaan pienempää ja pienempää vaihdetta silmään ja oli lopulta antauduttava, Luusua avasi kilpailun ratkaisuhetkiä.

Hän oli tiistain prologissa kolmas ja aamun maastojuoksussa kymmenes.

- Tämä oli tosi hyvä kisa minulta. Juoksu oli varsinkin minun juoksuksi ihan hyvä. Otin siinä tosi varman päälle alun, että saisi loppuun nostettua sijoja. Eilinen prologi oli lähinnä sellainen hampaat irvessä, katsotaan miten tullaan tyyppinen suoritus, siihen ei hirveästi taktiikka voi luoda, Luusua sanaili.

Hän muutti Vuokattiin pari viikkoa sitten ja kesän tarkoituksena on viettää uudella kotipaikkakunnalla mahdollisimman paljon aikaa.

- Pari viikkoa on ollut väsymystä, en ole mitään muuta kuin sauvakävellyt täällä. Se on jo vähän korvien väliä kiristänyt. Aika väsynyt olen ollut jo ennen Juhannusta. Onneksi ollaan nyt vähän pirteämpään suuntaan menossa, Luusua kertoi.

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama