Triac Carbon Skate 550x90

Joni Mäki yllätti itsensä Aateli Racen kolmossijalla

Vuokatin Aateli Racen miesten kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatin Aateli Racen miesten kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki onnistui Vuokatin Aateli Racessa hienosti sijoittuen lopulta kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Mäki hävisi kilpailun voittaneelle Matti Heikkiselle 19 sekuntia.

- Vähän yllättynyt olen. Puolitoista viikkoa sitten olin kuumeessa, ja siinä mietin että mitenköhän nämä menee. Eilen oli kuitenkin jo hyvä tunne ja vähän ehkä aukaisi tälle päivälle. Oli ihan mukava kisailla kun on ihan kohtalaisessa kunnossa, Mäki kertoi.

Mäki suoritti tasaisesti koko Aateli Racen ajan. Hän oli tiistain prologin viides 16 sekuntia uuden reittiennätyksen tehneestä Perttu Hyvärisestä. Aamun maastojuoksussa Mäki oli neljäs kymmenen sekuntia Martin Jaksin takana.

- Juoksukin meni ihan kohtalaisen hyvin. Ei ollut ihan herkin jalka, mutta rauhassa lähdin liikkeelle niin sekin onnistui. Porukasta oli apua, Mäki kommentoi.

Mäki starttasi rullahiihto takaa-ajoon neljäntenä vain neljä sekuntia kärjestä. Ennen 15 kilometrin takaa-ajon päättänyttä Vuokatinvaaran nousua miehiä oli kasassa kahden sekunnin sisällä vielä kymmenen. Vain Heikkinen ja Luusua kiipesivät nousun laelle lopulta Mäkeä nopeammin.

- Ajattelin, että ryhmässä hiihtelen ja mahdollisimman paljon peesejä hyödyntäen. Ei siinä oikein kukaan halunnut vetohommiin ryhtyä, niin jouduin niihin itse. Mietin että meniköhän tämä kisa nyt sen takia ihan varikolle, mutta ihan hyvinhän se sitten loppuun asti tuli.

Mäki jatkaa Vuokatista ensi viikolla Keski-Eurooppaan kahden ja puolen viikon omalle leirille, jonka jälkeen ohjelmassa on maajoukkueen Haastaja-ryhmän leiri elokuussa.

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama