SWIX F4 Premium 550x90

Rullatervahiihto lykitään jälleen elokuussa

Ari Luusua kiri Rullatervahiihdon voittoon vuonna 2016. Kuva: Päivi Lohikoski/Tervahiihto

Ari Luusua kiri Rullatervahiihdon voittoon vuonna 2016. Kuva: Päivi Lohikoski/Tervahiihto

Historian toinen pitkänmatkan Rullatervahiihto hiihdetään Oulussa lauantaina 19.8 2017.

Kilpasarjoilla matkoina on naisilla 27 kilometriä ja miehillä 55 kilometriä. Kilpailu hiihdetään perinteisellä tyylillä ja SkiGon Carbon -rullasuksilla. Kuntosarjassa tarjolla on sekä 27 että 55 kilometrin matka ja käyttää voi omia perinteisen tyylin lukkopyörärullia.

Rullatervahiihdon pidempi matka starttaa kello 13.30 Utajärven jäähallin pihasta ja lyhyempi matka starttaa kello 10.00 Muhoksen Korkalanvaaran hiihtokeskuksesta.

Tapahtuman reitti on sama kuin edellisvuonna eli se kulkee pääasiassa niin sanottua Oulujoen pohjoisen puolen tietä (tie numero 8300) ja matkan aikana tehdään pieni kierros Ylikiiminkiin päin menevällä tiellä.

Kilpailun johtaja Jani Oravamäki kertoo, että viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma onnistui melko mukavasti, joten suuria muutoksia ei ole tarvetta tehdä. Joitakin muutoksia kuitenkin nähdään Oravamäen haastateltuaan maaliin tulleita osallistujia.

- Turvallisuus on jatkossa yksi kehityskohde. Esimerkiksi autosta juottaminen on nyt kielletty ja urheilijan huoltoa saa tehdä vain niille merkityillä paikoilla tien reunasta käsin, hän kertoo.

Rullatervahiihto2Viime vuoden naisten kärkikolmikko. Kuva: Päivi Lohikoski/Tervahiihto

Oravamäki odottaa paikalle 150 rullahiihtäjää. Järjestäjät ovat tyytyväisiä, jos osallistujamäärä nousee jatkossa 300-400 osallistujan pintaan.

- Se on Suomen mittapuussa jo mukava lukema. Ruotsissa ja Norjassa vastaavat kesätapahtuma keräävät noin 1500-1700 rullahiihtäjää tapahtumiin. Toivotaan elokuulle mukaan taas myös kovaa kansallista hiihtokaartia, niin saadaan taas nähdä kunnon vauhtia rullasuksilla, Oravamäki lisää.

Viime vuonna kilpasarjojen voitot nappasivat Ari Luusua ja Heli Heiskanen.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Oulun Hiihtoseura. Lisätietoja ja muun muassa reittikartat löytyvät tapahtuman sivuilta osoitteesta
www.tervahiihto.fi/rullatervahiihto

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama