swix hf banneri

Oberhofissa riittävästi lunta Tour de Ski:lle

oberhofstadium introTour de Ski:n kahden ensimmäisen osakilpailun tapahtumapaikkana toimiva Oberhof on läpäissyt FIS:n lumikontrollin ja on näin valmiina vastaanottamaan hiihtäjät 29.–30. joulukuuta.

oberhofstadiumOberhofin hiihtostadion on valmiina vastaanottamaan Tour de Ski:n hiihtäjät. Kuva: NordicFocusTour de Ski:n kahden ensimmäisen osakilpailun tapahtumapaikkana toimiva Oberhof on läpäissyt FIS:n lumikontrollin ja on näin valmiina vastaanottamaan hiihtäjät 29.–30. joulukuuta.

Eilisessä virallisessa FIS:n lumikontrollissa kaikki näytti erinomaiselta Tourin kahden ensimmäisen osakilpailun osalta.

– Oberhofissa on tänään 30 cm lunta ja pientä lumisadetta sekä – 4 °C, kertoi FIS:n maastohiihtovastaava Jürg Capol tyytyväisenä ja jatkoi.

– Sääennusteet näyttävät hyvältä. Ainoastaan 23. joulukuuta on luvattu lämpimämpää säätä, ennen kuin tämän talven Tour de Ski käynnistyy 29. joulukuuta. Olen helpottunut, että voimme aloittaa Tour de Skin alkuperäisen ohjelman mukaan ja odotan jo innolla kuudennen kiertueen käynnistymistä – siitä tulee fantastinen tapahtuma, oikea kauden kohokohta, Jürg Capol hehkuttaa.

Myös muiden tapahtumien osalta lumitilanne näyttää juuri nyt hyvältä ja kaikki viittaavat siihen, että Petter Northug, Marit Björgen, Aino-Kaisa Saarinen ja kumppanit saavat hiihtää alkuperäisen suunnitelman ja ohjelman mukaan. Viime päivien lumisateet ovat tehneet hyvää laduille kaikilla paikkakunnilla ja sääennusteet ovat optimistiset kisojen läpiviemisen suhteen. Oberstdorfin virallinen lumikontrolli on 22. joulukuuta, Toblachin 24. joulukuuta ja Val di Fiemmen 29. joulukuuta. Ja tämän päivän tilanteen mukaan millään paikkakunnalla ei tulisi olemaan ongelmia läpäistä kontrollia.

Lähde: FIS Cross Country

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri