swix hf banneri

Björgen luottavainen kuntonsa suhteen Touria ajatellen

Bjoergen intro101211 manzoniMarit Björgen ei usko, että viime aikojen pikkusairasteluilla on ollut vaikutusta hänen kuntoonsa. Niinpä norjalainen starttaa edelleen suurimpana ennakkosuosikkina tulevalle Tour de Skille.

Bjoergen101211 manzoniJuhliiko Marit Björgen myös Tour de Skin voittoa. Kuva: Manzoni/NordicFocusMarit Björgen ei usko, että viime aikojen pikkusairasteluilla on ollut vaikutusta hänen kuntoonsa. Niinpä norjalainen starttaa edelleen suurimpana ennakkosuosikkina tulevalle Tour de Skille.

Marit Björgen vilustui viime viikon lopulla ja matkusti kotiin jättäen Roglan maailmancupin osakilpailut väliin. Kolme päivää levättyään Björgen on aloittanut jälleen harjoittelun ja on luottavainen kuntonsa suhteen Tour de Skitä ajatellen.

– Kunto oli erittäin hyvä kun tämä tuli, enkä usko, että tästä olisi tullut takapakkia kuntoni suhteen. Toivon, ettei tämä vaikuttaisi mitenkään minun Tourin kuntooni. Ja jos vähän vaikuttaisikin, niin toivon että pääsen vielä kuntoon kiertueen aikana, Marit Björgen sanoo Dagbladetille.

Marit Björgen ei ole vielä täysin terve, mutta hän on pystynyt tekemään jo muutaman kevyemmän harjoituksen. Keskiviikkona hän kävi testeissä Norjan Olympiatoppenissa.

– Minulla on vielä nenä tukossa ja se vuotaa. Ja pikkuisen vielä tuntuu rinnassa ja keuhkoissa. Mutta kroppa on muuten ollut varsin pirteän oloinen koko ajan, sanoo Marit Björgen tuntemuksistaan.

Charlotte Kallan tavoin Marit Björgen ei ole kuitenkaan joutunut turvautumaan antibioottikuuriin, ja niinpä hän lähtee suurimpana ennakkosuosikkina tavoittelemaan historiallista ensimmäistä Tour de Skin voittoaan. Tämä olisi samalla myös ensimmäinen voitto Norjalle Tourin historiassa.

– Minulla oli tunne, että Justyna Kowalczyk hiihtäisi kovaa Roglassa. Hän tulee varmasti olemaan kovin kilpakumppanini Tourilla yhdessä muiden norjalaisten ja toivottavasti myös Charlotte Kallan kanssa, pohtii Marit Björgen kovimpia kilpakumppaneitaan Tour de Skillä.

Lähde: Dagbladet.no

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri