Triac Carbon Skate 550x90

Marit Björgen ei hiihdä Tour de Skillä – uran jatko mietinnässä kauden päätteeksi

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kokenut hiihtotähti Marit Björgen onnistui voittamaan Blinkfestivalenilla naisten yhteislähtökilpailun. Tämä on merkki siitä, että norjalainen on kunnossa ennen olympiatalvea.

Ennen Lysebotn opp -ylämäkikilpailua Björgen pohti ensi talven kilpailusuunnitelmaansa uransa jatkumista Adressa-lehdelle.

37-vuotias Björgen kertoi, ettei aio osallistua Tour de Skille. Jo toukokuussa Björgen kertoi norjalaisviestimille, ettei todennäköisesti osallistu kiertueelle, mutta jätti oven rakoselleen. Toinen vaihtoehto olisi ollut kilpailla säästellen alkukaudesta. Nyt asia on päätetty.

- Minun kohdallani Tourin väliin jättäminen toimii. Arvokisavuosina, jolloin olen menestynyt, en ole kilpaillut Tour de Skillä. Tämä liittyy myös nykyiseen elämäntilanteeseeni. Olisin paljon poissa kotoa, jos menisin myös sinne, hän viittasi perheenäidin elämään.

Marius-pojan äitinä oleminen on nipistänyt palautumisaikaa harjoitusten välillä ja tämä on vaikeuttanut harjoittelun suunnittelua. Björgen onkin pyrkinyt kuuntelemaan kehoaan ja tekemään kovemmat harjoitukset silloin, kun keho on siihen valmis.

Björgenin harjoittelu helpottuu hieman syksystä alkaen, kun Marius-poika pannaan päiväkotiin.

- Luulen, että palautumisaika lisääntyy päivällä.

Ensi kausi saattaa olla Björgenin uran viimeinen kausi. Urheilijan itsensä mukaan mikään ei ole vielä selvää. 

- Katsotaan. Päätän asian kauden päätteeksi.

- Mietin asiaa, nyt pitää ottaa vuosi kerrallaan, Björgen totesi.

Missään tapauksessa ura ei jatku enää montaa vuotta. Hän korosti haastattelussa edelleen sitä, että ensi talvena hän kilpailee viimeisissä olympialaisissaan.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama