Triac Carbon Skate 550x90

Halfvarsson uskoo olevansa parempi kuin Sundby ja Northug – Norjan maajoukkuemiehet pilkkasivat

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Calle Halfvarssonilta ei puutu itseluottamusta. Ruotsalaisen Expressen-lehden haastattelema hiihtäjä uskoo nimittäin omaavansa paremman kapasiteetin kuin norjalaistähdet Martin Johnsrud Sundby ja Petter Northug.

Ruotsalainen on kärsinyt viimeiset vuodet jatkuvista sairasteluista. Kaksi vuotta sitten hän jätti lähes koko kauden väliin ja viime vuonna monta tärkeää starttia jäi tekemättä. Maaliskuussa hän lopetti kauden kesken ja kävi leikkauttamassa nenän sivuontelot. Tämän jälkeen harjoittelu on sujunut huomattavasti paremmin, eikä sairasteluputki ole jatkunut.

Ruotsin maajoukkueleirillä Vålådalenissa mukana oleva Halfvarsson kertoi Expressenille, että uskoo olevansa hiihtäjänä parempi kuin Martin Johnsrud Sundby ja Petter Northug.

- Ei ole kyse mistään haaveilusta, vaan uskon ihan oikeasti, että minulla on parempi kapasiteetti kuin Sundbyllä tai Northugilla, Halfvarsson toteaa.

- En ole vain pystynyt näyttämään sitä, sillä minulla on ollut niin paljon vaikeuksia, hän jatkaa.

Halfvarsson myöntää, että Sundby on hiihtäjä, jolta löytyy valtavasti kestävyyttä, mutta 28-vuotias ruotsalainen uskoo olevansa kokonaisvaltaisesti parempi. Northug pystyy Halfvarssonin mukaan hyvään rytminvaihtoon.

- Mutta minulla on vahvempi keho kuin Petterillä, Halfvarsson pohtii.

PerlHalfvarsson03032017ThibautNFCalle Halfvarsson (edessä) ja Curdin Perl Lahden MM-kisojen viestisä. Kuva: NordicFocus

Halfvarsson myöntää itsekin kuulostavansa rehvastelevalta.

- Mutta uskon, että asia on oikeasti näin.

- Minun täytyy vain pysyä terveenä, hän päätti.

"Pelle Kalle"

Norjalaisviestimet tekivät asiasta heti uutisen omassa maassaan ja tämä innoitti melkoiseen kommenttimyrskyyn. Norjan hiihtomaajoukkueen miesjäsenten epävirallinen Instagram-tili otti myös asiaan kantaan. Joku tilin ylläpitäjistä teki tilille videon, jossa Halfvarssonin Expressenille antama haastattelu ja kasvot näkyvät. Videon saatetekstiksi oli kirjattu ”Kalle Klovn”, joka viittaa 1980-luvulla tehtyyn Pelle Kalle -animaatiohahmoon ja -sarjaan.

Sosiaaliseen mediaan on tullut paljon kommentteja seuraajilta. Joku on kertonut Halfvarssonin juttujen olleen kuin suoraan Petter Northugin suusta.

Calle Halfvarsson on saavuttanut urallaan kaksi MM-hopeaa ja yhden pronssin. Kaikki ovat tulleet viestistä. Kaudella 2014/2015 Halfvarsson oli maailmancupin kokonaiskilpailun kolmas. Samana vuonna hän oli kolmas myös Tour de Skillä. Maailmancupin osakilpailuissa hän on ollut palkinnoilla 43 kertaa.

Petter Northug on 16-kertainen MM-mitalisti. Näistä 13 on maailmanmestaruuksia. Lisäksi hänellä on neljä olympiamitalia ja 150 sijoitusta maailmancupin palkintopallilla. Sundbyllä on kolme maailmancupin kokonaisvoittoa, kuusi MM-mitalia, kaksi olympiamitalia ja 116 podiumsijoitusta.

-Juho-Veikko Hytönen

Norjan hiihtomaajoukkueen miesten Langrennsgutta-instagram-tili

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama