Triac Carbon Skate 550x90

Juho Mikkonen Vuokatti Ski Team Kainuun riveihin

Kuva: Hiihtoliitto

Kuva: Hiihtoliitto

"Meillä on kohtuukova keskinäinen kilpailu viestipaikoista – se motivoi ja potkii harjoittelemaan hyvin"

Maastohiihdon erikoisseura Vuokatti Ski Team Kainuu aikoo menestyä kilpaladuilla jatkossakin, joten seura vahvistaa tiimiään uudella mieshiihtäjällä. Kuhmo-Skin kasvatti Juho Mikkonen edustaa jatkossa Vuokatti Ski Team Kainuuta. Mikkoselle, 26, siirtyminen valkiovioletteihin väreihin on luontevaa.

– Olen asunut Vuokatissa vuodesta 2010 lähtien, joten Vuokatti Ski Teamiin siirtyminen tuntuu kuin siirtyisin toiseen kotiseuraani. Vuokatti Ski Team Kainuu on menestynyt ja näkyvä seura, jota kaikki jollain tavalla katsovat ylöspäin. Lisäksi Iivo (Niskanen) minua houkutteli, mikä oli se viimeinen painava syy, Mikkonen sanoo seuran tiedotteessa.

Mikkonen on urallaan menestynyt toistaiseksi parhaiten sprintissä, jossa hänellä on alle 23-vuotiaiden MM-hopeaa 2013 ja SM-kulta 2016. Siirto Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia viestirintamillekin. Se kiehtoo Mikkosta.

– Kotimaan kisoihin tulee uutta säpinää, kun pääsee pitkästä aikaa taas hiihtämään viestejä Suomen Cupissa ja SM-kisoissa. Se on erittäin mukavaa. Meillä on kohtuukova keskinäinen kilpailu viestipaikoista etenkin pariviestiin, se motivoi ja potkii urheilijaa eteenpäin harjoittelemaan hyvin, että pääsee hiihtämään pariviestiä, Mikkonen sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo on erittäin tyytyväinen tiimin uuteen vahvistukseen.

– Sami Jauhojärven "eläköitymisen" myötä seuralle tuli miesten joukkueen osalta selkeä tarve uudelle hiihtäjälle. Juholta sujuvat molemmat hiihtotavat ja kaikki matkat, joten hän istuu erittäin hyvin joukkueeseen. Ilmassa on myös hivenen nostalgiaa, sillä vastasin Vuokatti Ski Teamin kanssa 2000-luvun alkuvuosina Kainuun alueen Hopeasompaleirityksistä, joissa Juho oli mukana, Koivusalo sanoo.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama