Triac Carbon Skate 550x90

Niskanen, Heikkinen ja Korpela haastavat muiden hiihtomaiden tähtiä Norjassa

Matti Heikkinen Vuokatin Aateli Racessa. Kuva: Touho Häkkinen

Matti Heikkinen Vuokatin Aateli Racessa. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtäjien vuoden viimeinen suuri kesäfestivaali Toppidrettsveka käydään loppuviikon aikana Norjan Auressa ja Trondheimissä.

Tiivis kilpailuviikonloppu on alkanut perinteisen hiihtotavan sprintillä ja jatkuu myöhemmin iltapäivästä finaaleilla. Perjantaiaamusta käydään 24 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailu ja illalla vapaan hiihtotavan sprintti. Lauantaina kilpa jatkuu ylämäkihiihdolla, ja viikonloppu huipentuu lauantaina 15 kilometrin perinteisen tyylin takaa-ajokilpailuun. Takaa-ajoon lähdetään sprinttien ja yhteislähtökilpailun tulosten perusteella. Ylämäkihiihto ei ole Toppidrettsvekan pääsarjan ohjelmassa.

Mukana on paljon norjalaistähtiä kuten Petter Northug, Johannes Hösflot Kläbo ja Finn Hågen Krogh. 132 miehen joukossa suomalaisista ovat Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Heikki Korpela. Kansainvälistä väriä mukaan tuovat muun muassa Sveitsin Dario Cologna, Iso-Britannian Andrew Musgrawe ja Ruotsin Calle Halfvarsson.

Naisissa kirkkaimpia tähtiä ovat Heidi Weng, Astrid Jacobsen, Laurien Van Der Graaff, Hanna Falk sekä erityisesti rullasuksilla hyvää vauhtia pitävä Linn Sömskar.

Viime vuonna Toppidrettsvekan päätteeksi voittoa juhlivat Heidi Weng ja Petter Northug.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulossivu

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama