Triac Carbon Skate 550x90

Johaug ”täysin musertunut” - Seefeldin MM-kisat seuraava tavoite

Therese Johaug tiedotustilaisuudessa. Kuvakaappaus NRK:n lähetyksestä.

Therese Johaug tiedotustilaisuudessa. Kuvakaappaus NRK:n lähetyksestä.

Therese Johaug sai tiedon urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n päätöksestä ennen kuin se julkistettiin tiedotusvälineille. Johaugin kilpailukielto piteni 18 kuukauteen, joten hänen ensi kausi ja olympialaiset jäävät väliin.

Johaug lähetti lehdistötiedotteen heti lopullisen tuomion julkaisun jälkeen. Tiedotteessa hänen asianajajansa kertoo Johaugin olevan synkin mielin.

- Therese Johaug on täysin musertunut päätöksestä, joka tarkoittaa sitä, että olympialaiset ja koko ensi kausi menee ohi. Hän ei ymmärrä, että hänet voidaan sulkea pois urheilusta kahdeksi kokonaiseksi kaudeksi huulivoiteen käytöstä, joka ei paranna suorituskykyä, ja jonka käytön laillisuuden hän selvitti asiantuntijoilta, kirjoitettiin tiedotteessa.

Johaug piti lyhyen tiedotustilaisuuden puoli tuntia päätöksen julkistamisen jälkeen. Hän on ollut paraikaa harjoitusleirillä Seiser Almissa Italiassa.

- Minulla oli unelma päästä olympialaisiin, mutta nyt en pääse. Seuraava suuri tavoite on Seefeldin MM-kisat ja siihen on puolitoista vuotta, Johaug kyynelehti.

Hiihtäjä on sitä mieltä, että tuomio on kohtuuton, sillä hän tarkisti lääkkeen maajoukkueen lääkärillä.

- Olen tehnyt mielestäni kaiken oikein. Minun täytyy ottaa tämä henkisenä koetuksena.

Ura kuitenkin jatkuu.

- Minulla on edelleen sisäinen palo olla suksilla. Haluan vielä lähtöviivalle ja seistä korkeimmalla korokkeella, Johaug jatkoi.

Kun Johaugilta kysyttiin, vaikuttiko politiikka ja Norjan asema hiihdossa sekä antidopingtyössä tuomioon, siihen hän ei osannut sanoa mitään.

- En ole kiinnostunut politiikasta, olisi vain halunnut Pyeongchangiin, Johaug kertoi.

Johaug halusi myös kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet häntä.

- Haluan kiittää sponsoreita, perhettä, Nils Jakobia, Karsteinia, Jörniä ja ennen kaikkea Norjan kansaa, joka on tukenut minua tämän vaikean vuoden aikana. Ilman heitä en istuisi täällä tänään. Pyydän hetkeksi rauhaa, sillä tarvitsen hieman aikaa ymmärtääkseni tämän, Johaug lisäsi.

Johaugin manageri Jörn Ernst oli erittäin liikuttuneessa tilassa antaessaan kommentteja tiedotusvälineille heti Johaugin poistuttua tiedotustilaisuudessa. Ernst ja Johaug saivat tiedon tuomiosta maanantaina kello 12 eli vuorokausi tuntia ennen sen julkistamista kaikille.

- Se oli shokki. Meillä oli ajatuksia eri vaihtoehdoista mutta tieto koko ensi kauden menettämisestä oli kova paikka. Ne olivat raskaita tunteja, Ernst kertoi.

Juuri tämän pidemmälle NRK:n haastattelu ei edennyt, sillä Enrst oli liian tunteellisessa tilassa vastatakseen kysymyksiin. Hän poistui mediatilan parvekkeelle.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama