Triac Carbon Skate 550x90

Björgen: ”Epäoikeudenmukainen tuomio” – näin norjalaiset hiihtopersoonat kommentoivat Johaugin tapausta

Marit Björgen. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Marit Björgen. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Johaugin poikaystävä menetti uskonsa antidopingtyöhön.

Therese Johaugin saama 18 kuukauden kilpailukielto lienee kaikille selvä vähintäänkin Norjassa. Norjalaisviestimet kyselivät etenkin Norjan hiihtoliiton henkilöstöltä sitä, mitä mieltä he olivat CAS:n päätöksestä pidentää kilpailukieltoa.

Marit Björgen kertoi ajatuksistaan Oslossa NRK:lle. Hän pitää tuomiota kovana varsinkin kun Johaugin kertomusta tapauksesta pidettiin uskottavana.

- Tuomio on epäoikeudenmukainen. Tähän on vaikea löytää sanoja, hän kertoi liikuttuneena.

Konkarihiihtäjä kertoi, että tilanne voi koetella hetkellisesti motivaatiota, mutta hän uskoo Johaugin kestävän.

- Minäkin ajattelen jo, onko tämä urheilu kaiken sen arvoista, kun kokee sen näin epäoikeudenmukaisena. Mutta Therese katsoo eteenpäin ja tekee paluun, Björgen jatkoi.

Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Vidar Löfshus oli järkyttynyt CAS:n päätöksestä.

- Olen shokissa ja mielestäni tätä on vaikea käsitellä, Löfshus kommentoi.

- Nyt on tärkeintä, että Thereseä ja kaikkia asianosaisia kohdellaan mahdollisimman hyvin. Kun Therese liittyy takaisin maajoukkueeseen, teemme kaiken, minkä pystymme, jotta hän saisi kaiken tarvitsemansa avun, hän jatkoi.

Norjan hiihtoliiton maastohiihtokomitean päällikkö Torbjörn Skogstad on pahoillaan Johaugin puolesta.

- Tuomio on kova, sillä hän menettää nyt kaksi kokonaista maailmancupkautta, viime vuoden MM-kisat ja ensi vuoden olympialaiset. Kukaan ei ole erimielinen tapahtumien kulusta ja lautakunta sekä NIF:ssä (Norjan urheiluliitto) sekä CAS:ssa on painottanut sitä, ettei kyseessä ollut yritys huijata, Skogstad kertoi.

Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste oli surullinen ja yllättynyt tuomiosta. Tehty virhe ja siitä tullut seuraamus eivät ole toistensa kanssa linjassa.

- Kun tuomion mukaan kyseessä ei ollut tarkoituksenmukainen huijaus, olen sitä mieltä, että Theresen sulkeminen kahden hiihtokauden ajaksi on todella kova rangaistus, Röste kertoi.

Norjan urheiluliitto antoi Johaugille alun perin 13 kuukauden kilpailukiellon. Järjestön johtaja Tom Tvedt kertoi, että prosessi on ollut kaikille osapuolille pitkä ja raskas.

- Vihdoin tämän asian juridiselle käsittelylle on laitettu piste. Tuloksena oli toisenlainen tuomio ja seuraus, jota Therese olisi odottanut, mutta emme voi muuta kuin ottaa tuomion sellaisena kuin se on, Tvedt kertoi.

Therese Johaugin poikaystävä Nils Jakob Hoff kertoi NRK:lle, ettei ymmärrä syytä näin kovalle tuomiolle.

- Olen aina luullut, että antidopingtyö on puhdasta urheilua varten, mutta olen ilmeisesti erehtynyt, Hoff totesi.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama