Triac Carbon Skate 550x90

Uusi suomalainen hiihtotalli Visma Ski Classics -sarjaan: ”Tulemme edustamaan Suomea ylpeydellä”

Miika Ruokonen on yksi FullFit Teamia Visma Ski Classics-sarjassa edustavista hiihtäjistä. Kuva viime talven BotniaVasan-hiihdosta. Kuva: Johan Hagström

Miika Ruokonen on yksi FullFit Teamia Visma Ski Classics-sarjassa edustavista hiihtäjistä. Kuva viime talven BotniaVasan-hiihdosta. Kuva: Johan Hagström

Maratonhiihtojen Visma Ski Classics -sarjassa nähdään Team Mäenpään lisäksi ainakin toinen suomalainen talli, kun FullFit Team ilmoitti liittyvänsä sarjaan.

Talliin on kerätty tulevaksi kaudeksi kovatasoinen ryhmä, joka lähtee tavoittelemaan pisteitä heti avauskaudella. Tavoitteena on ansaita paikka eliittitallien joukossa ja haastaa hyvässä hengessä sarjan muut suomalaiset hiihtäjät.

Tallin ydinryhmään kuuluvat Miika Ruokonen, Mikko Harju, Olli Tyrväinen, Niina Virtanen ja Terttu Lappi. Lisäksi tallin väreissä hiihtää yksittäisiä osakilpailuja Joni Mustonen, Vili Hämäläinen sekä Aki ja Tero Kosunen.

Tallipäällikkönä toimii FullFit Teamin perustaja Kristian Sotti, joka aikoo itsekin olla se verran hyvässä kunnossa, että hiihtää muutaman osakilpailun mikäli tallipäällikön tehtäviltä ja työkiireiltään ehtii.

- Ryhmässä on nuoria urheilijoita, joilla on hyvät mahdollisuudet kerätä pisteitä jo tulevalla kaudella, mutta ennen kaikkea tulevaisuudessa. Kovaa satsausta tekevä tasatyöntöspesialisti Ruokonen voi lyödä läpi jo tulevalla kaudella. Olen todella tyytyväinen ryhmän kokoonpanoon, ja kaikki urheilijat ovat innolla mukana. Visma Ski Classics uudisti hieman sääntöjään ja sitä myöten uuden tallin vieminen sarjaan on ollut omanlaisensa projekti, Sotti kertoo tallin tiedotteessa.

Viime vuonna muun muassa Finlandia-hiihdon voittanut Niina Virtanen kertoo, että uuden suomalaisen tiimin tulo sarjaan on hienoa.

- Visma Ski Classics on ollut viime vuosina tavoitteena kun pitkä matka perinteisellä on kulkenut hyvin. Tavoitteena on hyvänä päivänä taistella pistesijoista ja tulevaisuudessa olisi unelma, jos voisi taistella ihan kärkisijoista, Virtanen toteaa.

YllasLeviKuvitus08042017ManzNFFullFit Team nähdään myös Ylläs-Levi-hiihdossa. Kuva viime huhtikuun hiihdosta. Kuva: Manzoni/NordicFocus

FullFit Teamin tavoitteena on myös lisätä Visma Ski Classics- sarjan kiinnostavuutta suomalaisella urheilukentällä. Tallin mukaan Suomesta tulee harmittavan vähän ammattimaisia pitkänmatkan hiihtäjiä verraten muihin pohjoismaihin. Vaikka sarja televisioidaan YLE:n kanavilla, ja näkyvyys on laaja, ei se tunnu houkuttelevan urheilijoita mukaan.

- Sarja on erittäin kovatasoinen, mutta kyllä siellä pyörii sen mukaiset palkintorahatkin. Suomalaisen mentaliteetti tuntuu edelleen olevan, että yksin pitää töitä paiskia ja mahdollisimman piilossa. Tallitoiminnassa olemme muita maita todella paljon jäljessä. Yritämme viedä samalla suomalaista hiihtoa eteenpäin, sanoo tallipäällikkö Sotti.

Tavoitteena pisteille joka startissa

Tallin hiihtäjistä Mikko Harju on asiasta samaa mieltä. Hänen mukaan talli tuntuu henkiseltä kodilta, sillä toimintaan kuuluvat maratonhiihdot kaikilla hiihtotyyleillä, vaikka Visma Ski Classics-sarjassa painottuukin tasatyöntö.

Harjun mukaan tallin menestys on ensisijainen tavoite ensi kaudella, ja hän aikoo auttaa kaikin tavoin oman tallin hiihtäjiä, jotta talli saisi jalansijaa niin Ski Classics-sarjassa että kotimaassakin.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on hiihtää aina pisteille kun numerolappu laitetaan rintaan, Harju toteaa.

FullFit Team Ry on vuonna 2016 perustettu pohjoiskarjalainen yhdistys, joka on perustettu tallipäällikkö Kristian Sotin yrityksen FullFit Trainingin ympärille. Ajatus tallin perustamisesta lähti kuntorasteilla Aki Kosusen ”perustetaanko tiimi?” -heitosta.

Tämän seurauksena talliin kasattiin kaksi ryhmää maakunnan kovimmista hiihtäjistä. Toinen ryhmistä koostuu normaalimatkojen maastohiihtäjistä, ampumahiihtäjistä ja hiihtosuunnistajasta. Toinen puolisko erikoistuu pitkille matkoille. Ajatuksena oli luoda tiimi, joka voisi harjoitella ja valmistautua kilpailukauteen yhdessä.

Ensimmäisellä kaudella talli sai hyvin paikallisia yhteistyökumppaneita, mikä on mahdollistanut toiminnan.

- Tyhjästä lähdettiin liikkeelle, mutta yhdessä urheilijoiden kanssa tätä rakennamme ja kaikki saamamme tuki ohjautuu suoraan urheilijoille, Sotti kertoo.

- Tulemme edustamaan Suomea ylpeydellä, Sotti lupaa.

FullFit Team kiertää ainakin seuraavat Visma Ski Classicsin osakilpailut:
Marcialonga, Italia
Toblach-Cortina, Italia
Jizerska 50, Tsekki
Vasaloppet, Ruotsi
Birkebeinerrennet, Norja
Ylläs-Levi, Suomi

Tallin toimintaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa: @fullfit_team

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama