Triac Carbon Skate 550x90

Kaatumisesta toipunut Martin Johnsrud Sundby: ”En usko menettäneeni mitään”

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Elokuun alussa rullasuksilla kaatunut Martin Johnsrud Sundby on päässyt takaisin normaalin harjoittelurytmiin.

Norjalaishiihtäjä loukkasi kaatuessaan takareitensä, joten ainakin juoksu- ja rullahiihtolenkit piti korvata muulla harjoittelulla.

Uutistoimisto NTB:n haastattelema Sundby kertoo jalan olevan jälleen terve. Sundbyn piti harjoitella 8-10 päivää kotonaan, mutta se ei ollut hänelle ongelma.

- En usko menettäneeni mitään. Aika kuitenkin rientää, joten minulla ei ole päiviä tai viikkoja hukattavana, kertoi Sundby NTB:lle.

Sundby kertoi menneensä nurin, kun kivi jumittui hänen rullasuksiensa pyörään. Hiihtäjä ei voinut tehdä mitään välttääkseen kaatumista.

- Joskus voi olla hyväkin, että kivi menee pyörään. Sitten joutuu ottamaan käyttöön suunnitelma B:n, sitä toteuttaakin sitten entistä terävämmin, Sundby mietti.

Sundby jahtaa ensi talvena uransa ensimmäistä olympiakultaa. Häneltä puuttuu edelleen henkilökohtainen arvokisakulta. Monet naishiihtäjät kuten Marit Björgen ja Charlotte Kalla ovat kertoneet, että Tour de Ski jää talven osalta väliin. Sundby aikoo osallistua kiertueelle.

- Se on toiminut ennenkin ja prosentuaalisesti katsoen aika moni Lahdessa kultaa ottanut hiihtäjä pärjäsi vahvasti myös Tourilla, Sundby viittaa viime talven MM-hiihtoihin.

Sundby ei aio viettää pitkiä aikoja korkean paikan leireillä. Maailmancupin viimeinen kilpailu ennen joulutaukoa käydään Italian Toblachissa. Sundby jää viettämään joulua Davosiin ja osallistuu sieltä suoraan joulukuun 30. päivä Sveitsin Lenzerheidestä alkavalle Tour de Skille.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama