Triac Carbon Skate 550x90

Rullahiihdon maailmancup päätökseen Italiassa - kokonaisvoitot Ruotsiin ja Slovakiaan

Robin Norum hiihdon maailmancupissa Etelä-Koreassa. Kuva: NordicFocus

Robin Norum hiihdon maailmancupissa Etelä-Koreassa. Kuva: NordicFocus

Ruotsin Robin Norum ja Slovakian Alena Prochazkova pääsivät nostamaan kristallipalkintoja Trentossa, kun rullahiihdon maailmancupin päätöskierros kilpailtiin Italiassa viikonloppuna.

Maailmancupissa käytiin neljä kiertuetta, josta ensimmäinen rullahiihdettiin heinäkuun alussa Kroatiassa. Seuraavan kerran pisteitä jaettiin rullahiihdon MM-kisoissa Sollefteåssa Ruotsissa, ja maailmancup jatkui heti MM-kilpailujen jälkeen Latvian Madonassa.

Päätösviikonloppuna käytiin sprinttikilpailu perjantaina ja ylämäkihiihto lauantaina. Näiden tulosten pohjalta lähdettiin sunnuntaina vapaan hiihtotavan 19 kilometrin ja 13 kilometrin takaa-ajokilpailuihin.

Päätöskiertueen voittajiksi tiensä selvittivät Romanian Paul Constantin Pepene ja Ruotsin Helene Söderlund. Takaa-ajossa Robin Norum oli miesten kisan kolmas ja voitti maailmancupin 739 pisteellä. Cupissa toiseksi tuli Italian Emmanuele Becchis 600 pisteellä. Naisissa Prochazkova oli maailmancupin ylivoimainen ykkönen kerättyään 904 pistettä. Toiseksi cupissa tullut Sandra Olsson keräsi 682 pistettä.

Prochazkova20170308RausNFAlena Prochazkova Drammenin sprintissä keväällä. Kuva: NordicFocus

Molemmat cupin voittajat ovat tuttuja nimiä myös maastohiihdon puolelta. Prochazkova sijoittui viime kaudella viisi kertaa maailmancupin pisteille. Hän on hiihtänyt MM-kilpailujen sprintin välierissä sekä Falunissa 2015 että Val Di Fiemmessä 2013. Holmenkollenin MM-kisoissa vuonan 2011 hän oli sprintin kuudes. Miesten voittaja Norum on myös kiertänyt maailmancupia. Viime vuonna hän osallistui Pyeongchangin esikisoihin.

Rullahiihdon maailmancupiin ei osallistunut tänä vuonna suomalaisia.

- Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama