Triac Carbon Skate 550x90

Aleksander Legkovin tilanne edelleen epäselvä – venäläisellä vielä pitkä matka olympialaisiin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kilpailukiellossa oleva Alexander Legkov joutuu vielä odottamaan päätöstä siitä, saako hän kilpailla ensi kaudella hiihdon maailmancupissa.

Viime viikon lopulla ruotsalaislehti Expressen kirjoitti, että venäläishiihtäjä pääsee kilpailemaan ensi talven maailmancup-kilpailuissa. Lehden tietojen mukaan Legkovin kilpailukielto loppuu lokakuun 31. päivä eli juuri kansainvälisen kilpailukauden kynnyksellä.

Expressenin lisäksi asiasta kertoi hiihtäjän asianajaja Christof Wieschemann Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Expressen kertoo saaneensa käsiin urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n päätöksen, jonka mukaan Legkovin kilpailukielto päättyy lokakuun lopussa. Lisäksi lukuisat venäläisviestimet ovat kirjoittaneet asiasta Wieschemannin lähettämän tiedotteen pohjalta.

Varmuutta Legkovin vapautumiselle ei ole, sillä Wiechemannin mukaan CAS:n piti julkistaa päätös jo perjantaina, mutta sitä ei ole vieläkään tehty.

Aiemmin julkaistu McLaren raportti antoi vahvoja viitteitä siitä, että venäläiset olisivat syyllistyneet dop.

Expressenin tietojen mukaan Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on sitä mieltä, että on ”erittäin todennäköistä”, että Legkov on huijannut. Legkov on valittanut kilpailukiellosta CAS:iin ja ruotsalaislehden mukaan vielä julkistamattoman CAS:n tuomiolauselman mukaan hiihtäjän syyllisyydestä pitäisi esittää vahvempia todisteita. Ellei näitä todisteita ilmesty 31. lokakuuta mennessä, on hän jälleen vapaa kilpailemaan. Venäläisviestimien mukaan Legkovin ohella myös Jevgeni Belov olisi vapaa kilpailemaan marraskuun alusta alkaen.

Maailmancup-kausi alkaa Kuusamon Rukalta marraskuun lopussa. Hiihtäjien ehdoton ykköstavoite on talviolympialaiset, mutta Legkovin olympiahaave voi kaatua siihen, ettei Venäjä saa lainkaan osallistua Etelä-Korean talviolympialaisiin vielä selvittämättömien dopingsotkujen vuoksi.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS sulki kuusi venäläishiihtäjää kilpaladuilta vuoden 2016 lopulla niin kutsutun McLarenin raportin tietojen pohjalta. Raportissa todettiin, että hiihtäjien dopingnäytteitä olisi vaihdettu ennen niiden analysointia Sotshin olympialaisissa 2014.

FIS:n antamien kilpailukieltojen pohjalta Venäjän kirkkaimmista hiihtotähdistä vain Sergei Ustjugov sai kilpailla Lahden MM-kilpailuissa.

Legkov voitti Sotshin olympialaisissa 50 kilometrin kultaa ja viestissä hopeaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama