Triac Carbon Skate 550x90

Olympialaiset eivät kiinnosta eteläkorealaisia – lipunmyynti sujunut surkeasti

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Helmikuussa järjestettävät Pyeongchangin olympialaiset eivät ainakaan vielä ole innostaneet suurta joukkoa eteläkorealaisia katsojia kilpailupaikoille. Lipuista 70 prosenttia on tarkoitettu eteläkorealaisille katsojille.

Nyt heille varatuista 750 000 lipuista on myyty yhteensä 52 000 kappaletta eli seitsemän prosenttia. Sen sijaan ulkomaalaisille kisaturisteille varatuista 320 000 lipusta jo puolet on mennyt kaupaksi.

Huonon menekin syiksi on arveltu niin Etelä-Korean heikkoa talviurheiluperinnettä kuin Pohjois-Korean vastaisen sodan pelkoakin. Vaikka ulkomaalaisille tarkoitetuista lipuista onkin mennyt jo puolet, on kiinalaisten ja japanilaisten kisaturistien lipunostoinnostus ollut vaisua, mikä on myös herättänyt ihmetystä.

New York Timesin uutisen mukaan Soulin olympialaisten 1988 lipunmyynti oli helpompaa, sillä tuolloin talvikisat olivat Etelä-Korean esiinmarssi kehittyneiden maiden joukkoon. Nyt Etelä-Korea on ollut jo pitkään maailman rikkaimpiin valtiohin kuuluva maa, eikä kansalla ole enää näyttämisen halua. Lisäksi huolta ovat aiheuttaneet olympialaisten kasvavat kustannukset. Lisäksi kansa on väsynyt maan poliittisen eliitin korruptioskandaaleihin.

Olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Lee Hee-beomin mukaan lipunmyyntilukujen takia ei kannata murehtia. Hän ei myöskään usko Pohjois-Korean teettävän harmia talviolympialaisten aikana.

- Olemme kansa, joka myi kahdeksan miljoonaa lippua Yeosun maailmannäyttelyyn 2012. On selvää, että tulemme myymään yli miljoona lippua talviolympialaisiin, hän kertoi New York Timesin jutun mukaan.

Eteläkorealaisia pidetään kuluttajina, jotka ostavat lippunsa vasta viime hetkillä. Myös Sotshin ja Rion olympialaisten lipunmyynti kiihtyi aivan kilpailujen alla.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama