Triac Carbon Skate 550x90

Justyna Kowalczykistä Heli Heiskasen joukkuekaveri Visma Ski Classics -sarjassa

Justyna Kowalczyk. Kuva: NordicFocus

Justyna Kowalczyk. Kuva: NordicFocus

Hiihtotähti Justyna Kowalczyk hiihtää ensi kaudella Visma Ski Classics -sarjaa samassa joukkueessa Heli Heiskasen kanssa.

Viime kaudella sarjassa hiihtäneet italialaistallit Team Xcalibur Lill Sport ja Team Robinson Petshop Trainer yhdistyivät uudeksi Trentino Robinson Trainer –talliksi. Joukkue julkisti ensi kauden kokoonpanonsa viikonloppuna.

Aiemmin Kowalczyk hiihti sarjaa Santander -tallissa, mutta puolalaishiihtäjä ei uusinut sopimusta tallin kanssa. Hän arvosteli tallia liian nationalistisesta ja norjalaisesta tunnelmasta.

Kaksinkertainen olympiavoittaja panostaa tulevana talvena ensisijaisesti olympialaisiin, mutta hiihdon maailmancup-kauden aikana ja olympialaisten jälkeen Kowalczyk aikoo ehtiä hiihtämään myös joitakin Visma Ski Classicsin osakilpailuja.

Kowalczykillä on olympiavoitot vuoden 2010 Vancouverin 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdöstä ja Sotshin 10 kilometrin perinteisen kilpailusta. Kaksi maailmanmestaruutta 34-vuotias hiihtäjätär on saavuttanut Liberecin MM-kisoissa 30 kilometrin yhdistelmähiihdosta ja 30 kilometrin vapaan kilpailusta. Kaikkiaan hänellä on kahdeksan mitalia. Visma Ski Classics-sarjassa Kowalczyk on voittanut neljä osakilpailua.

Heli Heiskasen ja Kowalczykin lisäksi tallia edustaa italialaishiihtäjä Veronika Broll.

Robinson Trainer -tallin miesryhmä koostuu seitsemästä italialaisesta hiihtäjästä. Tallipäällikkö Bruno Debertolis kertoo, että tallin tavoitteena on nostaa maratonhiihtojen arvostusta Italiassa ja haastaa suuria norjalaisia talleja Visma Ski Classics -sarjassa. Sarjan 11 osakilpailusta peräti kolme, Sgambeda, Marcialonga ja Toblach-Cortina, järjestetään Italiassa.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama