Triac Carbon Skate 550x90

Ruotsalainen voitelija vastaa jälleen Petter Northugin suksista

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Petter Northug pääsee hiihtämään Etelä-Korean talviolympialaisissa ruotsalaisen Perry Olssonin voitelemilla suksilla.

Olsson vastasi usean vuoden ajan Northugin suksihuollosta, mutta kaksikon tiet erkanivat, kun Northug erosi Norjan hiihtomaajoukkueesta vuonna 2013.

Northugin on kerrottu kehuneen useaan otteeseen ruotsalaisen voitelemia suksia, silloin kun Olsson voiteli niitä aiemmin. Viimeiset neljä vuotta Northugin suksihuollosta on vastannut Stein Olav Snesrud.

- Emme ole millään tavalla tyytymättömiä Snesrudin työhön, mutta Petter halusi muutoksen olympiakauteen ja on tietenkin onnellinen siitä, että voi tehdä yhteistyötä jälleen Perry Olssonin kanssa, kertoo Northugin valmentaja Stig Rune Kveen Norjan TV2-kanavalle.

Perry Olsson on työskennellyt Norjan hiihtoliitossa jo lähes 15 vuoden ajan. Ennen sitä hän vastasi Ruotsin hiihtomaajoukkueen suksihuollosta. Olsson on vastannut muun muassa Marit Björgenin, Niklas Dyrhaugin ja Ola Vigen Hattestadin suksista.

Northug tähtää ensi talven olympialaisissa sprinttiin ja 50 kilometrin yhteislähtökilpailuun. Molemmat startit käydään perinteisellä hiihtotavalla.

Kveen kertoi myös Norjan TV2:lle, että Northug treenaa tällä hetkellä hyvin ja kaikki näyttää lupaavalta.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama