Triac Carbon Skate 550x90

Seefeld varmistaa Visma Ski Classics -osakilpailun ja MM-hiihdot valtavalla tekojärvellä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Vuoden 2019 hiihdon MM-kilpailujen järjestäjäpaikkakunta Seefeld haluaa täyden lumivarmuuden maastohiihto-olosuhteita ajatellen. Paikkakunnalle valmistuu valtava tekojärvi, joka varmistaa veden riittävyyden keinolumen luontiin.

Uutinen on hyvä myös maratonhiihtojen ystäville, sillä uuden lumetusjärjestelmän ansiosta Visma Ski Classicsin Itävallan osakilpailu Keiser Maximillian Lauf voidaan järjestää täysimittaisena luonnonlumiolosuhteista riippumatta.

Asiasta kirjoitetaan muun muassa Visma Ski Classicsin sivuilla.

Uutta tekojärveä on rakennettu huhtikuusta alkaen. Järven pohjan rakentaminen on vaatinut 11 000 rekkakuormallista. Lähiviikkojen aikana järvi täytetään 110 000 kuutiolla vettä. Lunta voidaan tehdä 60 litraa sekunnissa aiemman 12 litran sijaan.

Uusi lumetusjärjestelmä mahdollistaa 14 kilometrin mittaisen ladun, joka on 12 metriä leveä ja metrin paksuinen. Ladut valmistetaan 29 lumitykillä.

- Kahden viime joulun aikana Seefeldissä ei ole ollut juuri lainkaan lunta. Yleensä meillä on runsaasti lunta tammi-helmikuussa, mutta taivaalta putoavaan kultaan ei voi koskaan luottaa, kertoo Kari Krauss Seefeldin matkailutoimistosta.

Seefeld on Ramsaun ohella Itävallan tunnetuin hiihtokohde erityisesti maastohiihdon puolella. Tosin Kraussin mukaan monet pohjoismaiset hiihdon ystävät eivät miellä Alppeja maastohiihtokohteiksi, vaan enemmänkin lasketteluun soveltuviksi. Seefeldissä on kuitenkin 250 kilometrin latuverkko maastohiihtoon. Ladut on varustettu myös luistelu-uralla.

- Suurin osa keskieurooppalaisista suosii luistelutyyliä toisin kuin Pohjoismaissa, jossa perinteinen tyyli on hallitsevampi, Krauss kertoo.

Kaiser Maximillian Lauf järjestetään Seefeldissä tammikuun 13. päivä. MM-hiihdot järjestetään 19.helmikuuta - 3. maaliskuuta vuonna 2019.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama