Triac Carbon Skate 550x90

Aivotärähdys pakotti Didrik Tönsethin pitkälle harjoitustauolle

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Didrik Tönseth menettää arvokkaita harjoitusviikkoja ennen tulevaa olympiatalvea. Viestin kaksinkertainen maailmanmestari kaatui syyskuun alussa rullasuksilla leirillä Italan Livignossa.

26-vuotiaalla hiihtäjällä oli nopeutta 50 kilometriä tunnissa, kun kivi osui rullasuksen takapyörään, ja hän kaatui. Tönseth sai aivotärähdyksen, joka osoittautui ensiarviota pahemmaksi. Tönsethin piti palata takaisin normaalin harjoittelun pariin 3-4 päivää kaatumisen jälkeen, mutta nyt yli kaksi viikkoa myöhemmin hän on edelleen tauolla. Kaikenlainen liikunta nostaa sykkeen nousee erittäin korkeaksi ja fyysinen tunne ei ole millään tavalla hyvä.

Tönseth on tilanteesta harmissaan.

- Ei voi tehdä juuri muuta kuin olla rauhassa ja siitä tulee aika nopeasti tylsää. Mutta pitää vain olla kärsivällinen ja odottaa toipumista ennen kuin aloitan syksyn harjoittelun kunnolla, Tönseth kertoo NRK:n haastattelussa.

Lahden MM-kisoissa viestimaailmanmestaruutta juhlinut Tönseth arvelee voivansa aloittavan harjoittelun lokakuun alussa. Vasta kuun puolivälissä hän uskoo pystyvänsä jälleen täysin normaaliin harjoitteluun.

Tönseth kertoi tilanteestaan NRK:lle Trondheimissa järjestetyssä Bråtesten -ylämäkijuoksussa. Tönsethillä on hallussaan reitin toiseksi nopein aika, joka on lähes kaksi minuuttia Petter Northugin tiistaina juoksemaa aikaa nopeampi.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama