Triac Carbon Skate 550x90

Venäjän kesäampumahiihdon mestarit selvillä – talvitähdet sivurooleissa

Jekaterina Jurlova-Percht ei onnistunut viimeisellä ampumapaikalla. Kuva: NordicFocus

Jekaterina Jurlova-Percht ei onnistunut viimeisellä ampumapaikalla. Kuva: NordicFocus

Rulla-ampumahiihdon Venäjän kansalliset mestaruuskilpailut järjestettiin torstaina Tsaikovskin kaupungissa Permissä reilu 1000 kilometriä Moskovan itäpuolella.

Itänaapurin suuret ampumahiihtotähdet jäivät torstaina sivuosiin, kun kesälajissa voittoihin ylsivät suomalaisille tuntemattomammat urheilijat.

Miesten 20 kilometrin kilpailun voitti Sergei Kliazhin. Kesäampumahiihdon vuoden 2015 sekaviestin maailmanmestari Kliazhin ei ole pärjännyt talvipuolella. Hän on startannut vain kolmessa maailmancupin kilpailussa parhaana tuloksenaan 38. sija Sotshin maailmancupin osakilpailusta vuonna 2013.

Yhden sakon ampunut Kliazhin oli kilpailun ylivoimainen voittaja. Viestin olympiavoittaja ja maailmanmestari Aleksei Volkov otti hopeaa puhtaalla ammunnalla yli minuutin heikommalla loppuajalla. Volkovin tavoin Venäjän maailmancupin vakiokalustoon kuuluva Matvei Eliseev otti pronssia neljä sekunnin kymmenystä hopeamiehen takana. Eliseevillä oli mahdollisuudet voittaa kilpailu, mutta kolme sakkominuuttia heikensivät loppuaikaa.

Seitsenkertainen MM-mitalisti ja vuoden 2014 viestin olympiavoittaja Anton Shipulin oli neljällä sakkominuutilla vasta 18:s. Kaikkiaan miesten sarjaan osallistui 94 ampumahiihtäjää.

Jurlovalta kaksi ohi viimeisellä paikalla

Naisten 15 kilometrin kilpailussa Kontiolahden MM-kisojen normaalikilpailun maailmanmestari Jekaterina Jurlova-Percht oli kiinni voitossa viimeiselle ampumapaikalle asti, mutta kaksi ohilaukausta ja sakkominuuttia pudottivat hänet pronssille. Yhteensä 67 naisen joukossa parhaasta suorituksesta vastasi Kristina Reztsova, joka oli yhdeksän sekuntia Natalia Gerbulovaa nopeampi. Jurlova-Percht jäi voitosta 25 sekuntia.

-Juho-Veikko Hytönen

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailun tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama