Triac Carbon Skate 550x90

Legkov ja Belov tekevät paluun ladulle Jällivaarassa: "Puhtaille urheilijoille emme missään nimessä sano ei"

Aleksandr Legkov. Kuva: NordicFocus

Aleksandr Legkov. Kuva: NordicFocus

Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen kilpailukiellosta vapauttama Aleksandr Legkov avannee kilpailukauden Ruotsin Jällivaarassa.

Venäläinen on vapaa kilpailemaan marraskuun 1. päivä alkaen ja Jällivaarassa hiihdetään 17.-19. marraskuuta. Toinen kilpailukiellossa ollut hiihtäjä Jevgeni Belov tekee myös paluun laduille samoissa kilpailuissa Legkovin kanssa.

Venäjän maajoukkuehiihtäjät ovat perinteisesti hiihtäneet kauden avauskilpailunsa juuri Ruotsissa ja valmentaja Markus Cramer kertoo suunnitelmien olevan samat myös alkavalla kaudella. Yhteensä Jällivaaraan on ilmoitettu 80 venäläishiihtäjää.

Ruotsalaisjärjestäjät toivottavat Legkovin ja Belovin tervetulleiksi Pohjois-Ruotsiin.

- Kumpikaan Legkov eikä Belov ole jäänyt kiinni dopingista. Kyseessä on ollut kilpailukielto, joka on vahvasti kyseenalaistettu, sillä heidät on suljettu kilpailemisesta, vaikka he eivät ole antaneet positiivista dopingtestiä. Ja puhtaille urheilijoille emme missään nimessä sano ei, toteaa Jällivaaran hiihtotapahtuman lehdistövastaava Stefan Nieminen ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Belov18122016ThibautNFJevgeni Belov kuvassa etualalla vasemmalla. Kuva: NordicFocus

Sen sijaan neljä muuta venäläishiihtäjää Aleksei Petukhov, Jevgenia Sjapovalova, Maxim Vylegzhanin, ja Julia Ivanova ovat edelleen kilpailukiellossa, sillä he eivät valittaneet Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n päätöksestä CAS:iin.

Jällivaarassa kilpailukautta avaavat ruotsalaisten ja venäläisten lisäksi myös Kanadan ja Slovakian hiihtomaajoukkue.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama