Triac Carbon Skate 550x90

Johaugin tapaus säikäytti ruotsalaishiihtäjän – ei jätä edes juomavyötään vartioimattomaksi

Stina Nilsson. Kuva: Modica/NordicFocus

Stina Nilsson. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihtäjä Therese Johaugin dopingtapaus on säikäyttänyt urheilijapiirejä. Oli kyse dopingista tai ei, ovat hiihtäjät ainakin länsinaapurissa yhtä tarkempia siitä, mitä heidän elimistöönsä joutuu.

Therese Johaug sai 18 kuukauden kilpailukiellon klosteboli-lääkeaineesta, joka oli hänen kertomansa mukaan joutunut elimistöön huulivoiteesta, jolla hän paranteli auringon polttamia huuliaan.

Ruotsalaishiihtäjä Stina Nilsson on ollut aina erittäin tarkka siitä, mitä suuhunsa panee, mutta norjalaistähden tuomion jälkeen hän on tullut entistä tarkemmaksi. Nyt hän on mennyt niin pitkälle, ettei jätä edes juomavyötään ladun tai lenkkipolun varteen, ellei tiedä jonkun tutun valmentajan olevan sen läheisyydessä koko ajan.

- Ei ehkä ole kyse siitä, että luulisin jonkun piilottavan siihen jotain metsässä, vaan siitä etten halua häiriintyä siitä ajatuksesta, että joku voisi tehdä jotain, Nilsson kertoi uutistoimisto TT:n haastattelussa, joka julkaistiin muun muassa Expressen-lehdessä.

Nilsson kertoi myös syövänsä usein lounasta jossain ravintolassa, ja teoriassa joku voisi lisätä ruokaan kiellettyjä aineita.

- Mutta en voi mennä tämän asian kanssa liian pitkälle, Nilsson kertoi.

Ruotsin naisten maajoukkuevalmentaja Ole Morten Iversen kertoo TT:lle, että Johaugin tapauksen jälkeen maajoukkueessa ollaan yhä tarkempia esimerkiksi lääkkeiden suhteen. Aiemmin urheilijat saattoivat ottaa lääkkeitä, joita lääkärit olivat määränneet, mutta nykyisen se tapahtuu myös omien tarkastusrutiinien kautta.

- Ihminen voi tehdä virheen, jonka vuoksi on mahdollista, että jotain tällaista tapahtuu. Urheilijoiden ja järjestelmän kannalta positiivista tässä tapauksessa oli se, että rutiineja seurataan yhtä tarkemmin, valmentaja totesi.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama