Triac Carbon Skate 550x90

Trondheim haluaa MM-hiihdot 2023: ”Keski-Euroopassa jo kahdet kisat peräkkäin”

Norjalaisyleisöä Trondheimin mäkikatsomossa. Kuva: NordicFocus

Norjalaisyleisöä Trondheimin mäkikatsomossa. Kuva: NordicFocus

Norjan Trondheim haluaa järjestää hiihdon MM-kilpailut vuonna 2023. Norjalaiset jättivät hakemuksen jo viime toukokuussa ja esittelivät sen keskiviikkoiltana Kansainvälisen hiihtoliiton syyskokouksessa Sveitsin Zürichissä.

Norjalaisten ainoa vastaehdokas on Slovenian Planica. Hakukomitean puheenjohtaja Rita Ottervik on optimistinen kisaisännyyden suhteen.

- MM-kisojen järjestäminen Trondheimissa vuonna 2023 on upea mahdollisuus sekä meille trondheimilaisille sekä koko seudulle, Ottervik kertoi Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

Ottervikin mukaan trondheimilaiset ovat saaneet positiivista palautetta hakemuksen suhteen. Kiitosta on tullut muun muassa areenasuunnittelusta ja siitä, että hanke on myös investointi tulevaisuuteen.

Planica on tunnettu lentomäestään, mutta se on sinnikkäästi yrittänyt saada hiihdon MM-kisoja järjestettäväkseen. Slovenia on jäänyt ilman kisaisännyyttä jo neljä kertaa ja monen mielestä maa pitäisi palkita sinnikkäästä yrityksestä kisaisännyydellä.

Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Erik Röste on eri mieltä.

- Vaikka Planica hakee kisoja jo neljättä kertaa, huomautamme, että Keski-Euroopassa on jo kahdet MM-kisat peräkkäin (Seefeld 2019 ja Obertsdorf 2021), joten Trondheimin pitäisi järjestää kisat vuonna 2023.

Röste pitää Trondheimin vahvuuksina kansainvälistä lentokenttää sekä kaupungin hyviä liikenneyhteyksiä ja majoitusmahdollisuuksia.

Kisojen isännyydestä päätetään ensi vuoden toukokuussa.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama