Triac Carbon Skate 550x90

Uralla kaksi MM-starttia ja kaksi mitalia - vuoden 2009 hiihdon maailmanmestari pistää sukset hyllylle

Johan Kjölstad. Kuva: NordicFocus

Johan Kjölstad. Kuva: NordicFocus

Johan Kjölstad vaihtaa sukset koulukirjoihin.

Norjalaishiihtäjä Johan Kjölstad on ilmoittanut lopettavansa uransa hiihtäjänä 34 vuoden iässä. Hän kertoi asiasta Team United Bakeries -tallin Facebook-sivuilla.

- Olen päättänyt laittaa sukset hyllylle ja laittaa pisteen hiihtosatsaukselleni. Takana on monta upeaa vuotta.

- Täysipäiväinen opiskelu, hiihtopanostus ja perheenisän rooli on aiheuttanut sen, ettei aika riitä enää kaikkeen, Kjölstad kirjoittaa.

Hän kertoo vaihtavansa sukset koulukirjoihin ja opiskelevansa Trondheimin maineikkaassa NTNU:ssa. Kjölstad kiitti kaikkia häntä uran varrella auttaneita ihmisiä ja etenkin Visma Ski Classics -talliaan Team United Bakeriesia.

HoelgaardKjolstadVasaloppet20170305RausNFJohan Kjölstad (oik.) väisti Stian Hoelgaardia Vasaloppetin loppusuoralla viime keväänä. Viidentenä maaliin tullut Kjölstad hylättiin liian myöhäisen ladunvaihdon myötä. Kuva: NordicFocus

Norjan sprinttimaajoukkueeseen kuulunut Kjölstad otti vuoden 2009 hiihdon MM-kisoissa Liberecissä kaksi mitalia. Hän voitti perinteisen hiihtotavan parisprintin yhdessä Ola Vigen Hattestadin kanssa. Tuolloin pronssille hiihtivät Suomen Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen. Samoissa kisoissa Kjölstad otti hopeaa vapaan hiihtotavan sprintissä Hattestadin takana.

Kjölstadin onnistumisprosentti MM-kisoissa oli erinomainen, sillä hän kilpaili urallaan vain kahdessa MM-startissa ottaen niistä yhden kullan ja yhden hopean. Maailmancupissa hän voitti kaksi kilpailua ja Norjan kansallisia mestaruuksia kertyi kuusi.

KjolstadHattestadLiberec250209NFJohan Kjölstad (vas.) ja Ola Vigen Hattestad vuoden 2009 MM-parisprintin jälkeen. Kuva: NordicFocus

Viime vuosina Kjölstad on panostanut pitkän matkan hiihtoihin. Hän voitti sarjan kokonaiskilpailun kaudella 2013/2014. Kaudella 2015/2016 hän oli kokonaiskilpailun neljäs. Kjölstad voitti König Ludwig Laufin vuonna 2014 ja Årefjällsloppetin vuonna 2016. Viime kaudella hän hiihti Marcialongassa toiseksi.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama