quantum banneri 2

Kaksi viikkoa Vuokatin Suomen Cupiin: Oulun Hiihtoseura paljasti viestijoukkueensa kauden avaukseen

Oulun Hiihtoseura hiihtää Suomen Cupin avausviestissä viimevuotisella voittojoukkueella. Kuva: Touho Häkkinen

Oulun Hiihtoseura hiihtää Suomen Cupin avausviestissä viimevuotisella voittojoukkueella. Kuva: Touho Häkkinen

Oulun Hiihtoseura puolustaa avausviikonlopun viestivoittoa naisten puolella.

Kesä- ja syksy olla päätöksessään ja huippuhiihtäjien kilpailukausi on käsillä. Kausi alkaa Vuokatin Suomen Cupista 28.-29.10, jossa hiihdetään vapaan tyylin sprintit sekä viestit.

Oulun Hiihtoseura on ilmoittanut olevansa valmis kauden avausviikonloppuun. Naiset puolustavat sunnuntain viestissä voittoa ja OHS:n miesten viestijoukkue kamppailee kärkisijoista joukkueella, joka on sekoitus nuorta verta ja rajua kokemusta.

Oulun Hiihtoseurasta kerrotaan, että naiset tulevat hiihtämään Suomen Cupin avausviestin viime vuoden voittoisalla kolmikolla Riitta-Liisa Roponen, Marjaana Pitkänen ja Heli Heiskanen. Miesten joukkueessa hiihtävät Lauri Mannila, Kusti Kittilä ja seuran uusi vahvistus Eero Aittolampi.

Aittolampi vaihtoi OHS:n riveihin täksi kaudeksi Ähtärin Urheilijoista. Hän on viime vuoden lumilta M20-sarjan suomenmestari 10 kilometrin vapaan hiihtotavan matkalta.

Henkilökohtaisella puolella seuran ykköshiihtäjät Riitta-Liisa Roponen ja Kusti Kittilä hakevat paikkaa helmikuussa Etelä-Koreassa järjestettäviin olympialaisiin. Kittilä tavoittelee paikkaa yhdistelmähiihdossa ja perinteisen 50 kilometrin matkalla.

Roposen kilpailumatkat olisivat vapaan tyylin 10 kilometriä ja naisten yhdistelmähiihto. Tavoitteena on myös viestipaikka vapaan osuudella. Sekä Kittilä että Roponen jatkavat kilpailukautta heti Vuokatin Suomen Cupin jälkeen Oloksen tykkikilpailuissa marraskuun puolivälissä.

Nuorten tavoitteina MM- ja PM-kisat

Yleisen sarjan hiihtäjien lisäksi myös nuorten puolella odotetaan Viljami Vuoteen, Niilo Moilasen, Eero Mannilan sekä Saku Sirenin hyviä edesottamuksia. Nuorten SM-hiihdot hiihdetään tammikuun puolivälissä Iisalmessa ja heti perään kilpaillaan 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuksista Vuokatinvaaran maisemissa. Oulun Hiihtoseuran nuoret tulevat hakemaan myös viestikokemusta jo miesten sarjojen viesteistä muun muassa Suomen Cupin osakilpailuissa. Tämä antaa heille hyvää kokemusta kohti tulevia vuosia.

Niin ikään naisten 23-vuotiaiden sarjassa hiihtävällä Aija Söyringillä on hyvät mahdollisuudet SM-mitaleille ja sitä kautta nuorten MM-hiihtoihin Sveitsiin. Näihin kilpailuihin mielii myös Lauri Mannila M20-sarjassa. Oulun Hiihtoseuran tiedotteen mukaan molempien nuorten kesäharjoittelu on sujunut ilman suurempia ongelmia.

Viime vuoden Suomen Cupissa Oulun Hiihtoseura oli naisten viesticupin kolmas. Miesten puolella seura oli kahdeksas.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri