quantum banneri 2

Norjalaishiihtäjät kritisoivat palkintorahojen uudistusta

Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS uudisti maastohiihdon maailmancupin palkintorahojen jakamisen. Aiemmin palkintorahoja jaettiin kymmenen parhaan urheilijan kesken. Tulevalla kaudella palkintorahapotti on tarkoitus jakaa 20 parhaan hiihtäjän kesken.

Maailmancupin osakilpailuvoitosta sai vielä viime kaudella 15 000 Sveitsin frangia, mutta tulevalla kaudella voittaja palkitaan sen sijaan 10 000 frangilla, joka on noin 8700 euroa.

Norjalaishiihtäjät ovat antaneet julkisuuteen närkästyneitä kommentteja uudistuksesta.

- Meidän on oltava maailman ainoa ammatti, joiden palkka/palkintorahat ovat laskeneet vuodesta 1995 tähän päivään, Martin Johnsrud Sundby kommentoi Norjan yleisradioyhtiölle.

- Kun taistelee maailmancupin voitosta, on silloin maailman parhaita ja ansainnut saada kunnon korvauksen siitä, Emil Iversen sanoo.

Petter Northug kommentoi aihetta sarkastiseen tyyliinsä.

- Ehdotan järjestelmää, jossa me sen sijaan maksaisimme FIS:lle. Voittaja maksaisi vähiten ja viimeinen eniten. Silloin taisteltaisiin siitä, ettei tule viimeiseksi ja joudu maksamaan isoja summia, Northug väläyttää NRK:lle.

Norjalaiset saavat tukea myös brittihiihtäjä Andrew Musgravelta, joka kirjoittaa Twitterissä:

- Viime kauden tuloksiin perustuen, olisin hyötynyt FIS:n uudesta palkintorahasysteemistä. Mutta siitä huolimatta en kannata muutosta. Urheilu on voittamista, ja minun mielestä voittajien palkintojen tulisi heijastaa tätä.

Åge Skinstad, Norjan edustaja Kansainvälisen hiihtoliiton komiteassa kommentoi, että muutoksen taustalla oli kysely, jossa 80-prosenttia kilpailijoista vastasi että haluaisivat uudelleenjaon, jossa useampi hiihtäjä pääsisi osaksi palkintopottia.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri