quantum banneri 2

Calle Halfvarsson ihmettelee keskivertojalkapalloilijoiden tuloja eikä usko Petter Northugin mahdollisuuksiin

Calle Halfvarsson. Kuva: Modica/NordicFocus

Calle Halfvarsson. Kuva: Modica/NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson on taas avannut sanaisen arkkunsa kotimaassaan Ruotsissa.

Ruotsalaislehti Expressenissä haastateltu 28-vuotias maajoukkuehiihtäjä ihmettelee muun muassa Petter Northugin asennetta hiihtoon ja urheilumaailman eriarvoisuutta.

Northug liikaa somessa

Halfvarsson pitää ensi talven suurimpana norjalaisuhkana Johanes Hösflot Kläbota. Northugin ura on menossa alaspäin, mikäli ruotsalaista on uskominen.
Halfvarssonin mukaan Petter Northug ei ole enää yhtä skarppi kuin ennen. Hän on liikaa kiinni sosiaalisessa mediassa.

- Jossain vaiheessa siihen keskittyy liikaa ja sellainen vie pois fokusta harjoittelusta, Halfvarsson toteaa Expressenille.

Kläbota hän pitää mukavampana kuin rehvastelevaa Northugia.

- Johanneksella ei ole sellaista luonnetta. Hänellä on pilke silmäkulmassa.

- Jos hän alkaa voittaa enemmän, voi hänestäkin tosin tulla rehvasteleva, Halfvarsson pohtii.

- Haluahan minä, että Petter jatkaa hiihtämistä, mutta silloin hänen pitäisi olla kova. Ei mikään keskivertohiihtäjä, jonka sijoitukset pyörivät kympin tuntumassa, Halfvarsson sanoo.

Biljardia liian tosissaan

Ruotsalaishiihtäjällä on kolme maailmancupin osakilpailuvoittoa ja Tour de Skillä hän on ollut kolmas. MM-viestimitalejakin löytyy kolme kappaletta, mutta henkilökohtaiset arvokisamitalit puuttuvat palkintokaapista. Halfvarsson tiedostaa tilanteen itsekin.

Aiempina vuosina ruotsalainen on kärsinyt terveysongelmista, mutta poskionteloiden operaatio toi helpotusta.

- Minulla ei ole ollut yhtään sairaspäivää tämän harjoituskauden aikana.

Halfvarsson kertoi myös pelaavansa innokkaasti biljardia, vähintään kaksi tuntia päivässä. Ottelut kaveria vastaan ovat olleet turhankin totisia.

- Nykyään se on niin totista, että hävitystä ottelusta on täysin rikki.

- Aikaisemmin pelasimme harjoitusteni välissä, mutta oli todella raskasta lähteä toiseen treeniin, jos oli hävinnyt. Nykyään pelaamme vain iltaisin, Halfvarsson toteaa.

Halfvarsson030320172ThibautNFKuva: Thibaut/NordicFocus

Ajatuksia keskivertojalkapalloilijoista

Pitkässä haastattelussa ruotsalainen ehtii myös ihmetellä urheilun eriarvoisuutta. Maajoukkuehiihtäjänä hän ansaitsee sunnilleen saman verran kuin toisen lajin heikompi urheilija.

- Miten keskiverto Allsvenskanin jalkapalloilija, joka ei edes ole kauhean hyvä, voi tienata saman verran kuin minä, vaikka olen yksi maailman parhaista lajissani?

- Siis kuinka hyvä keskiverto Allsvenskanin jalkapalloilija oikeastaan on? Onko hän edes 10 000 parhaan joukossa maailmassa?, Halfvarsson kysyy.

Halfvarsson vaihtoi suksimerkkinsä Rossignolille Ficheriltä. Hän kertoi, ettei raha ratkaissut, vaan hän uskoo saavansa parempaa kalustoa uudelta suksikumppaniltaan.

Rahaakin on suksimerkiltä saatu, mutta eniten tulokehitykseen vaikuttaa kuinka korkealla mies on arvokisojen tuloslistalla. Jutun lopuksi toimittaja kysyy, mitä tapahtuu, jos Pyeongchangista tulee pari kultamitalia.

- Silloin minusta tulee miljonääri, Halfvarsson paljastaa.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri