quantum banneri 2

Imatran ensilumenlatu avataan lauantaina

Imatran ensilumenlatu on hiihtokunnossa lauantaina. Kuva: Jarko Ahonen

Imatran ensilumenlatu on hiihtokunnossa lauantaina. Kuva: Jarko Ahonen

Ukonniemeen tervetulleita ovat sekä kilpaurheilijat että kuntohiihtäjät.

Talvi lähestyy ja keinolumiladut aukeavat tai ovat avautuneet jo ympäri Suomen. Imatralla valmistelut ovat täydessä käynnissä, kun Ukonniemi stadionin ympäristössä kiertävä ensilumenlatu avautuu lauantaina. Ladulla tulee olemaan pituutta noin viisi kilometriä. Se kiertää osin rullahiihtoradan päällä, joka oli viime kesänä käytössä muun muassa rullahiihdon SM-kisoissa elokuussa.

Lisää pituutta

Kestävyysurheilu.fi tavoitti Jaakko Jäppisen kaupungin myynti- ja markkinointityöstä vastaavasta Imatra Base Camp Oy:stä. Jäppinen kertoo, että lunta on levitetty viime lauantaista asti ja kohta alkaa olla valmista.

Keinolumella on Imatralla hiihdetty aiemminkin, mutta täksi vuodeksi ladun pituutta on lisätty. Lisäksi ladulle on asennettu ajanottojärjestelmä, joka helpottaa muun muassa ampumahiihtäjien harjoittelua mittaamalla urheilijan niin sanotun penkka-ajan ammuntapaikalla. Samalla järjestelmä toimii myös kulunvalvontajärjestelmänä.

Lisäksi viime vuosista poiketen ladun avaamiselle on määrätty jo hyvissä ajoin avajaispäivämäärä 21. lokakuuta.

- Ensilumenlatu on saanut hyvän vastaanoton joka vuosi ja tälläkin hetkellä kaikki näyttää hyvältä, Jäppinen kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Hiihtäjiä huipuista kuntoilijoihin

Keinolumi on elintärkeä osa hiihtolajien huippujen valmistautuessa kohti marraskuussa alkavaa kansainvälistä kautta. Imatran ladulla tullaan näkemään ainakin Valko-Venäjän ampumahiihtomaajoukkue, joka harjoittelee Imatralla peräti kuukauden ajan kahdessa eri osassa. Ukonniemen ladulla saatetaan nähdä myös muita maajoukkueita.

- Kiinnostusta on ollut sekä ulkomailta että kotimaisten leiriryhmien parista.

Jäppisen mukaan hiihtäjän ei kuitenkaan tarvitse olla arvokisahiihtäjä kokeakseen ensilumenladun.

- Latu on tarkoitettu aivan kaikille aktiivihiihtäjistä kuntohiihtäjiin. Vaativampi osa ladusta on tehty rullahiihtoradan päälle ja toiseen suuntaan lähtee tasaisempi osuus, joka sopii varmasti kaikille, vakuuttaa Jäppinen.

Hiihtokilometrejä etelässä

Imatra haluaa tehdä itsestään vaihtoehdon myös hiihtoturisteille. Aina ei tarvitse mennä Lappiin saakka kerätäkseen hiihtokilometrejä.

- Uskon tämän olevan hyvä valinta niille, jotka haluavat säästää matka-ajassa. Imatralle matkustaa Etelä-Suomesta nopeasti ja tänne voi tulla hiihtämään vaikka viikonlopuksi, Jäppinen vinkkaa.

Ensilumen ladulle myydään päivä- viikko-, kuukausi- ja kausikohtaisia lippuja. Lippuja voi ostaa ensilumenladun verkkokaupasta, Imatran kylpylästä tai Ukonniemi stadionilta.

Imatran lisäksi jo nyt tai lähiaikoina keinolumella hiihtämään pääsee ainakin Vuokatissa, Kontiolahdella, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Rukalla, Taivalkoskella ja Muonion Oloksella. Luonnonlumella voi toistaiseksi hiihtää myös osassa Lapin maakuntaa.

Lisätietoja Imatran ensilumenladusta ja lipuista osoitteessa ensilumenlatu.fi

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri