quantum banneri 2

Ampumahiihtäjä Bailey ehdolla USA:n olympiakomitean vuoden parhaaksi miesurheilijaksi

Lowell Bailey iloitsi maailmanmestaruutta Hochfilzenissä helmikuussa. Kuva: NordicFocus

Lowell Bailey iloitsi maailmanmestaruutta Hochfilzenissä helmikuussa. Kuva: NordicFocus

Yhdysvaltain olympiakomitea valmistautuu valitsemaan vuoden parhaita urheilijoita ja se julkaisi ehdokkaat eri kategorioissa.

Ampumahiihtäjä Lowell Bailey on ehdolla vuoden miesurheilijaksi. Hän voitti keväällä ensimmäisenä yhdysvaltalaisena ampumahiihdon maailmanmestaruuden Itävallan Hochfiltzenissä helmikuussa. Hän juhli kultaa 20 kilometrin normaalikilpailussa ammuttuaan nollat. Lisäksi 36-vuotias ampumahiihtäjä oli kahdeksan kertaa kymmenen joukossa ampumahiihdon maailmancupissa ja kahdeksas maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Baileyn vastaehdokkaat parhaaksi miesurheilijaksi ovat uimari Caeleb Dressel, seiväshyppääjä Sam Kendricks, painija Kyle Snyder ja freestylehiihtäjä McRae Williams.
Olympiakomitea valitsi viisi finalistia vuoden mies- ja naisurheilijoiksi ja kolme ehdokasta vuoden joukkueeksi. Lisäksi viisi finalistia valittiin paraurheilussa sekä miesten että naisten puolella. Kilpailu ratkeaa lokakuun lopussa. Parhaiden urheilijoiden valinnassa puolet urheilijoiden äänistä tulee yleisöäänestyksellä. Toinen puoli tulee asiantuntijapaneelin puolelta.

Bailey16022017ManzNFKuva: Manzoni/NordicFocus

Äänestyksessä vuoden paraurheilijaksi ehdolla ovat muun muassa hiihtäjä ja ampumahiihtäjä Oksana Masters, pyöräilijä Shawn Morelli, triathlonisti Grace Norman naisten kategoriassa sekä juoksija Mikey Brannigan ja pyöräilijä Chris Murphy pyöräilyssä.

Kaikki ehdokkaat voi käydä katsomassa Yhdysvaltain olympiakomitean sivuilta.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri