quantum banneri 2

Charlotte Kalla kriittinen maastohiihdon uudistusehdotuksia kohtaan

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaistähti hiihtää tammikuussa Skandinavia Cupia maailmancupin sijaan.

Hiihtäjä Charlotte Kalla suhtautuu penseästi lähes kaikkiin muutoksiin, jota on viime aikoina ehdotettu maastohiihdon arvokisoihin ja maailmancupiin.

Asia selvisi, kun ruotsalaislehti Expressen haastatteli kaksinkertaista olympiavoittajaa ja maailmanmestaria.

Sprinttihiihtoa on haluttu kehittää enemmän suksicrossia (skicross, jota ei kuitenkaan tule sekoittaa freestylehiihdon alalajiin) muistuttavaksi. Kalla vastustaa tätä.

- Suksicrossi ei kuulu maastohiihtoon. En tullut hiihtämään suksicrossia, silloin kun aloitin lajissa, Kalla kertoo.

- Se ei kiinnosta minua yhtään, hän jatkaa.

Vain yhdistelmähiihdon muuttuminen takaa-ajoksi saa hyväksynnän.

- Mielestäni ohjelmaa ei tulisi juurikaan muuttaa, Kalla pohtii.

Kalla pitää kohtuuttomana sitä, että FIS ei ole nostanut maailmancupista saatavia palkintorahoja lainkaan sinä aikana, kun hän on ollut siinä mukana. Saman rahan ostovoima on laskenut. Sinänsä hän suhtautuu positiivisesti siihen, että nykyään rahaa saavat myös sijoille 10-20 hiihtäneet urheilijat.

- Mutta silloin kokonaissummaa pitäisi nostaa – parhaille pitäisi maksaa myös hyvin, hän sanoo.

Kalla29117ModicaNFKuva: NordicFocus

Skandinavia Cupia tammikuussa

Hän kertoi Norrländska Socialdemokraten lehdelle, että harjoittelu sujuu tällä hetkellä hyvin. Syksyllä häntä kiusasi flunssa ja kantapää, jonka kanssa Kallan on edelleen oltava varovainen.

Maailmancupissa Kalla kiertää alkutalven osakilpailut.

- Kuusamon minitour tulee olemaan hauskaa, odotan myös innolla Lillehammerin normaalimatkoja, hän sanoo lehden haastattelussa.

Ruotsalaishiihtäjä kertoi jo aiemmin jättävänsä Tour de Skin hiihtämättä. Paikallislehdelle hän paljasti kisaavansa samaan aikaan Skandinavia Cupin osakilpailussa Piitimessä. Kalla edustaa seuratasolla tapahtuman järjestelyistä vastaavaa Piteå Elitiä. Viime vuonna samanlaisen ratkaisun teki muun muassa Iivo Niskanen, joka jätti Tour de Skin väliin hiihtäen samaan aikaan Lahden Skandinavia Cupia.

Viime vuonna Kalla oli kiertueella 13:s. Vuoden 2008 Tour de Skin voittajan ei alun perin pitänyt kilpailla kiertueella viime vuonnakaan, mutta Rukan maailmancupissa ilmenneet rytmihäiriöt pitivät hänet joulukuussa pitkään pois ladulta, ja ruotsalainen halusi saada kilpailutuntumaa ennen Lahden MM-startteja.

Skandinavia Cup käynnistyy joulukuussa Vuokatista jatkuen tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Piitimessä. Päätöskierros käydään helmikuussa Trondheimissa.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri