quantum banneri 2

Norjan hiihtomaajoukkueen valmentaja kertoi jo miesten olympiaviestijoukkueen ankkurin – Northugin leirissä ihmetellään

Finn Hågen Krogh ylitti maaliviivan voittajana Lahden MM-viestissä. Takana Venäjän Sergei Ustjugov. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Finn Hågen Krogh ylitti maaliviivan voittajana Lahden MM-viestissä. Takana Venäjän Sergei Ustjugov. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Pyeongchangin olympialaisiin on aikaa vielä reilut 100 päivää, mutta Norjassa ollaan ajoissa spekulaatioiden suhteen.

Vaikka olympiajoukkuetta ei ole vielä valittu, eikä edes yhtään kisaa ole hiihdetty, on valmentaja Tor Arne Hetland kertonut oman mielipiteensä siitä, kuka hiihtää miesten 4 x 10 kilometrin viestissä ankkuriosuutta.

Viimeistä osuutta hiihtää Finn Hågen Krogh, joka Hetlandin mielestä näytti kykynsä viime talvena. Lahden MM-kisojen viestissä hän piti Venäjän Sergei Ustjugovin visusti takanaan.

- Koko Norja näki Lahden MM-viestin ja Finn teki siellä mielestäni riittävän hyvää työtä. Hän on onnistunut kerta toisensa jälkeen, Hetland perustelee yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Hetland kertoi jo aiemmin syksyllä Dagbladet-lehdelle, että Krogh hiihtää ankkurina, mutta tuolloin kukaan ei tuntunut ottavan lausuntoa tosissaan. Norjan TV2:lle Hetland vahvisti vielä, että Kroghin pitäisi olla epävireessä, jos joku muu hiihtää ankkurina.

Krogh haluaa osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen

Finn Hågen Krogh itse suhtautuu Hetlandin kommenttiin varauksella.

- Mukava kuulla, että hänellä on luottamusta minuun, mutta pitkän kauden aikana voi tapahtua paljon. Tiedän, että minun on vielä näytettävä olevani luottamuksen arvoinen ennen kuin pääsen hiihtämään sitä, Krogh mietti.

NorthugVancouver240210FelgNFPetter Northug Vancouverin olympialaisten viestissä vuonna 2010. Takana Saksan Tobias Angerer ja Suomen Ville Nousiainen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Hetlandin kommentti on siinä mielessä rohkea, että Petter Northug ei näyttäisi saavan edes mahdollisuutta päästä ankkuriosuudelle. Northug on kirinyt maansa kultaan MM-kisoissa 2007, 2011, 2013 ja 2015.

Vancouverin olympialaisissa hän voitti kirin hopeasta, kun Ruotsi oli mennyt aiemmilla osuuksilla menojaan. Krogh antaa mahdollisuuden vielä Northugille, jota ei saisi koskaan ottaa pois ankkuriosuuden spekulaatioista.

- Saatamme nähdä hänet hyvinkin olympialaisissa huippuiskussa. Jos hän on kunnossa, voimme olla yksimielisiä siitä, kuka hiihtää ankkurina, ja kuka mahdollisesti kolmatta osuutta, Krogh jatkaa.

Northugin valmentaja ihmettelee

Northugin valmentaja Stig Rune Kveen pitää Hetlandin ulostuloa merkillisenä.

- Minusta Tor Arnen ei pitäisi puhuta tällaisista nyt, koska on aivan liian aikaista, Kveen kertoo Norjan TV:2lle.

Kveenin mukaan Northug toivoo edelleen pääsevänsä ankkuriksi.

- Petterin tavoitteena on ottaa pari viestikultaa. Tietenkin olisi hienoa, jos Finn Hågen taputtaisi Petteriä olkapäälle hiihtonsa jälkeen, Kveen kertoo viitaten Kroghin kolmanteen osuuteen.

Penkkiurheilijoiden ja median spekulaatioissa ankkuriksi on kaavailtu myös viime vuonna läpimurtonsa tehnyttä Johannes Hösflot Kläbota. Pelkkä viestijoukkueeseen pääsy tulee olemaan kovan työn takana, sillä neljän miehen joukkueeseen on tunkua. Yllä mainittujen herrojen lisäksi Martin Johnsrud Sundbytä voi olla vaikea pudottaa joukkueesta, mikäli hän on kunnossa.

Lahden MM-viestissä Norjan kultaisessa viestijoukkueessa hiihtivät Sundbyn ja Kroghin lisäksi Didrik Tönseth ja Niklas Dyrhaug.

Maastohiihdon miesten olympiaviesti hiihdetään 18. helmikuuta 2018.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri