quantum banneri 2

Legkoville ja Beloville elinikäinen kielto olympialaisiin – Venäjän hopeajoukkue Sotšin olympiaviestissä hylätty

Alexander Legkov. Kuva: NordicFocus

Alexander Legkov. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen olympiakomitea on langettanut venäläishiihtäjä Alexander Legkoville ja Jevgeni Beloville elinikäisen kiellon osallistua olympialaisiin.

KOK:n kurinpitolautakunta tuli siihen tulokseen, että kaksikko oli rikkonut antidopingsääntöjä. KOK tiedotti asiasta sivuillaan.

Miesten kaikki talviolympialaisten 2014 tulokset on mitätöity. Legkov voitti miesten 50 kilometrin yhteislähtökilpailun ja oli mukana Venäjän hopeaa voittaneessa viestijoukkueessa. Venäjän viestisuoritus on hylätty. Legkov oli lisäksi yhdistelmähiihdossa 10:s.

Jevgeni Belov oli yhdistelmähiihdossa 18:s ja 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa 25:s.

Lautakunnan toimesta on tutkittu Sotsin olympialaisten venäläisten antamat dopingnäytteet. On selvitetty, onko näytteitä manipuloitu, ja ovatko ne puhtaita, joskin tutkinta on edelleen joiltakin osin kesken. Lautakunta aikoo kuulla kaikkia 28 venäläishiihtäjää, joiden nimet ovat niin sanotussa McLarenin raportissa. Päätöksiä odotetaan marraskuun aikana, jotta urheilijoilla olisi mahdollisuus valmistautua olympialaisiin, mikäli se heille sallitaan. Voi siis olla, että Sotšin olympialaisten tuloslistat menevät vielä muiltakin osin uusiksi.

KOK päättää joulukuun aikana, saako Venäjä ylipäätänsä osallistua talviolympialaisiin.

KOK on pyytänyt kansainvälistä hiihtoliittoa FIS:iä tekemään virallisiin tuloksiin päätöksen mukaiset muutokset. Ruotsin voittamassa miesten olympiaviestissä hopealle nousee Ranska ja pronssille Norja.

Lokakuussa urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin päätti, että venäläiskaksikko saa kilpailla ensi talvena, sillä Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailukiellolle ei enää ollut riittäviä perusteita.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri