quantum banneri 2

Mitä on merinovilla ja miksi se on niin hyvä materiaali urheilualusasuissa?

Merinovilla on loistava urheilualusasujen materiaali

Merinovilla on loistava urheilualusasujen materiaali

(Kaupallinen yhteistyö) 
Merinovilla säätelee lämpöä normaalin villan tavoin. Se sitoo ilmaa erinomaisesti toimien tehokkaasti lämpöä eristävänä kerroksena ja vastavuoroisesti pitää ihon viileämpänä lämpimissä olosuhteissa. Lisäksi se sitoo tehokkaasti kosteutta ja siksi merinovillan suosio etenkin urheilualusasuissa on kasvanut räjähdysmaisesti.

Merinovilla voidaan jakaa eri karkeusluokkiin kuidun halkaisijan (micron-arvo) mukaan (vahva 23-24,5 µm, medium 19,6-22,9 µm, hieno 18,6-19,5) Mitä hienompaa merinovillakuitu on, sitä vähemmän se ärsyttää ihoa. Norjalainen Ulvang käyttää vaatteissaan hienoa merinovillaa.

ulvang artikkeli2Merinovilla on äärimmäisen mukava, lämmin ja hengittävä materiaali.

Bakteerit eivät viihdy luonnonmateriaaleissa, siksi merinovillatekstiilit eivät ala ”tuoksumaan” niin nopeasti kuin useimmat keinokuiduista valmistetut tekstiilit.

Merinovillavaatteiden pesemisessä kannattaa noudattaa tarkasti tuotteen pesuohjeita ja käyttää villalle suunniteltuja pesuaineita (esim. Toko Eco Wool Wash), jotka sisältävät samoja luonnonmukaisia rasvoja ja proteiineja kuin luonnonkuitu itse. Oikein tuulettamalla ja pesemällä tuotteet kestävät käytössä pidempään ja säilyttävät arvonsa

ulvang artikkeli3Ulvangin käyttämä merinovilla on 100% varmuudella eettisesti tuotettua

Norjan johtavan villatekstiilimerkin Ulvangin käyttämä merinovilla on 100% mulesing-vapaata ja pääosin peräisin espanjalaisilta lammastiloilta, jolloin kunkin tuotteen sisältämä merinovilla on jäljitettävissä tilaan, jolla villa on tuotettu. Tällä sosiaaliseen vastuuseen tähtäävällä toiminnalla turvataan paitsi lampaiden hyvinvointi, myös varmistetaan merinovillakuidun ja valmiin tuotteen laatu sekä kaikkien tuotantoon osallistuvien ihmisten asiallinen kohtelu.

»Tilaa Ulvangin merinovillaiset urheilualusasut Premiumsport.fistä


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri