quantum banneri 2

Charlotte Kalla kolmanneksi seuratuin urheilupersoona Ruotsissa

Charlotte Kalla. Kuva: NordicFocus

Charlotte Kalla. Kuva: NordicFocus

Charlotte Kalla pitää pintansa eniten mediahuomiota Ruotsissa saaneiden ruotsalaisurheilijoiden listalla. Mediaseurantaan erikoistunut yhtiö Retriever julkisti lokakuussa listan vuoden aikana seuratuimmista ruotsalaisurheilijoista.

Kenellekään ei liene yllätys, että ylivoimainen ykkönen listalla on jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic. Jalkapallotähden nimi esiintyi vuoden aikana 35 619 artikkelissa. Zlatan on ollut edellisvuosinakin omaa luokkaansa samaisella listalla. Heinä-elokuun taitteessa 2016 hänestä kirjoitettiin 75 artikkelia pelkästään siitä, että hän vaihtoi lomallaan hotellia, sillä ensimmäisessä hotellissa ei ollut uima-allasta.

Zlatanin saama huomio on tosin laskenut viime vuonna edellisvuosiin verrattuna. Toiseksi kirjoitetuin ruotsalaisurheilija oli Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson, joka mainittiin 19 638 eri artikkelissa.

Maastohiihtäjät vahvoilla

Kestävyysurheilijoista eniten mediahuomiota saavia ovat ylivoimaisesti maastohiihtäjät. Tässä joukossa Charlotte Kalla on omaa luokkaansa, hänet mainittiin 16 466 artikkelissa. Hän on kolmanneksi seuratuin ruotsalaisurheilupersoona.

Viiden kärjestä löytyvät Kallan ja jalkapallomiesten lisäksi golffari Henrik Stenson ja uimari Sarah Sjöström.

Kahdenkymmen kärkeen mahtuvat hiihtäjät Stina Nilsson (9.), Marcus Hellner (12.), Calle Halfvarsson (13.), Johan Olsson (17) ja Hanna Falk (20.). Arvokisavuodet näkyvät hyvin hiihtäjien osalta listalla, sillä vuonna 2016 ei järjestetty MM-kisoja tai olympialaisia, jonka vuoksi Kalla oli tuolloin ainoa 20:n kärjessä ollut maastohiihtäjä.

Hellner19217ModicaNFMarcus Hellner. Kuva: NordicFocus

Sen sijaan muut kestävyyspuolen urheilijat loistavat listalta poissaolollaan. Ampumahiihtäjä Fredrik Lindströmillä, suunnistaja Tove Alexanderssonilla tai vaikkapa maantiepyöräilijä Tobias Ludvigssonilla ei ollut asiaa 20 parhaan listalle.

Ensimmäistä kertaa Retrieverin seitsemänvuotisen mittauksen aikana top 10-listalla on yhtä paljon miehiä ja naisia. Kymmenen kärjessä koko seitsemän vuoden ajan ovat pysyneet vain Kalla ja Zlatan.

Retrieverin media-analyytikko Caroline Johansson kertoo Aftonbladet-lehdelle, että Kallan salaisuus on huikean hiihtomenestyksen ohella hänen persoonansa.

- Hän on tunneihminen. Hän on usein rehellinen tunteistaan riippumatta siitä, onko hänellä mennyt hyvin vai huonosti.

- Hänessä on joku pieni lisätekijä, jonka vuoksi media tykkää kirjoittaa hänestä, Johansson kertoo Aftonbladetille.

20 seuratuimman ruotsalaisurheilijan listan voi käydä lukemassa Aftonbladetin sivuilta.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri